Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 04 Torsdag 27 januari Grattis Göte, Göta
Valuta
EUR 10.48 0.01 0.015
GBP 12.54 0.01 0.009
USD 9.34 0.03 0.03
BÖRSEN 17:30
2.1%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Förvärv och nytt renrum hos Specialplast

Tillväxten inom Medical fortsätter för Specialplast. I vår flyttar nyförvärvet EBA Plast in i lokalerna – samtidigt som man planerar för renrumsbygge.

 

– Från och med april samlas allt här i Gislaved, alla maskiner liksom all personal. Tillsammans är vi 35 anställda och har mycket spännande på gång, säger Fredrik Anell, vd och ägare av Specialplast Wensbo AB.

 

Specialplast Wensbo växer med förvärvet av EBA Plast. ”Här bakom flyttar alla maskiner in”, berättar kvalitetschef Roger Grundström, här med en av de nya produkter som lanseras just nu.

 

Breddar utbudet av svetsning

 

Det var i oktober 2020 som Specialplast förvärvade Anderstorpsföretaget EBA Plast, ett företag som de senaste åren specialiserat sig allt mer mot medicinteknik.

– Precis som vi också gjort, säger Fredrik.

EBA Plast HF-svetsar och monterar plastdetaljer med högt tekniskt innehåll. Kompletterade av EBAs maskinpark kan Specialplast nu svetsa både större format och tjockare material än tidigare.

– Vi har ett bra orderläge och jobbar just nu för högtryck, konstaterar Fredrik nöjt.

 

I oktober blev affären klar. Marita och Hans Petersson, EBA Plast, sålde verksamheten till Specialplast Wensbo med Fredrik Anell i spetsen.

 

Bygger ännu ett renrum

 

Samtidigt planerar Specialplast för att bygga ännu ett renrum.

– Vi har redan två renrum, klass 8, men kommer att bygga ytterligare ett för att klara tillväxten, säger platschef Per-Erik Levinsson.

Man har också anställt en ny produktionsledare, Patrik Lagerstedt, som kommer att vara en viktig kugge i bolagets fortsatta utveckling.

– EBA har haft en hel del medicalexport till länder som vi inte jobbat på tidigare, så det känns superspännande, säger Fredrik Anell.

 

Tillväxten inom medicinteknik fortsätter för Specialplast Wensbo. Under 2021 bygger man ytterligare ett renrum, företagets tredje. 

 

Omsättningsrekord under 2020

 

Man räknar också med en fortsatt spännande utveckling för de nya medicintekniska produkter som släpptes under 2020; munkylningsprodukten Cooral® som används vid cellgiftsbehandling samt vakuumsystemet FlowOx™ för behandling av dålig blodcirkulation.

– På grund av coronapandemin gick lanseringen lite långsammare än vi och de produktägande kunderna hade trott, konstaterar Per-Erik.

Men Specialplast Wensbo var snabba i omställningen. Tack vare produktion av skyddsvisir och skyddsrockar överträffade man omsättningsbudgeten för 2020.

– Vi hade en extraordinär verksamhet med nästan dubbel bemanning. Men även vår normala verksamhet har hållit bra fart, säger Fredrik Anell.

 

 

 

Fakta SPECIALPLAST WENSBO AB

Medicalproduktion i renrum enligt ISO13485. Utvecklingskontor i Lund. Kundunik specialproduktion. Grossistverksamhet för kontor och emballage.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Specialplast Wensbo ABKONTAKTUPPGIFTER

Specialplast Wensbo AB

(Specialplast Wensbo AB)

Telefon: 0371586700
Mail: info@specialplast.com

Besöksadress:
Baldersv. 40
33235
Gislaved

Postadress:
Box 64
33222
Gislaved

Webbadress:
www.specialplast.com