Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 04 Torsdag 27 januari Grattis Göte, Göta
Valuta
EUR 10.47 0.01 0.012
GBP 12.54 0.01 0.011
USD 9.34 0.03 0.032
BÖRSEN 17:30
0.00%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Spännande och kunskapsintensiv utveckling

Med nybyggt centrallager för grossistverksamheten och stark tillväxt inom medicinteknik tar Specialplast sikte mot framtiden.

 

De hör inte till de vanliga plastföretagen i regionen. Hos Specialplast i Gislaved är det utveckling och produktion av svetsade produkter i plast som gäller. En smal nisch, där man sedan en tid också har etablerat sig som systemleverantör inom medicinteknisk industri.
– Under flera år har vi satsat stort på det här området och vi är nu inne i en stark tillväxtfas där vi räknar med att utöka produktionskapaciteten och nyanställa för att täcka upp behoven, säger vd och ägare Fredrik Anell.

 

Specialplast i Gislaved har profilerat sig inom svetsning och sammanfogning av olika plastmaterial.

 

Utvecklingskontor och renrumsproduktion


Idag har Specialplast ett utvecklingskontor i Lund med närhet till universitetssjukhus, startup-bolag och utvecklingskonsulter inom medicinteknik. I Gislaved finns den egna renrumsproduktionen med certifiering enligt ISO 13485. Kraven inom medicinteknik är skarpa och Specialplasts värdegrund som bygger på ordning och reda, flexibilitet, korta beslutsvägar och handlingskraft ligger helt rätt i sammanhanget.

 

Specialplast växer starkt inom medicinteknik och har idag två renrum för produktion. Till vänster platschef Per-Erik Levinsson tillsammans med utvecklingsansvarig Tore Solvang.

 

”Vi hjälper kunden att lyckas”


– Det tar lång tid att utveckla produkter inom medicinteknik. Nu står vi i ett läge där vi tillsammans med kunderna investerar i maskiner och utökar produktionen på medicalsidan. Vår styrka är att vi med unik spetskompetens inom vårt snäva område samt starkt produktrationaliseringsfokus hjälper kunden att lyckas, säger Per-Erik Levinsson, Platschef och ansvarig för affärsområdet Medical.

 

Nybyggt centrallager i Gislaved


En viktig del av Specialplast idag är grossistverksamheten av kontors- och emballageprodukter till återförsäljare i Norden. I Gislaved har företaget ett brett lagersortiment av varor som köps hem från Europa och Asien. Varje år tar man emot ca 100 containerleveranser från Asien.
– Före jul flyttade vi in i vårt nya centrallager där vi samlar allt tradinggods på en plats, vilket ger snabba, flexibla och kundanpassade leveranser. Vi håller också på att implementera digitala lagerlösningar som ytterligare förbättrar vår effektivitet och leveransförmåga, berättar Fredrik Anell.

 

I det nya centrallagret på 1800 kvm samlar Specialplast hela sortimentet för kontor och emballage. ”Det ger snabba och flexibla leveranser” säger vd Fredrik Anell.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och Specialplast WensboKONTAKTUPPGIFTER

Specialplast Wensbo AB

(Specialplast Wensbo AB)

Telefon: 0371586700
Mail: info@specialplast.com

Besöksadress:
Baldersv. 40
33235
Gislaved

Postadress:
Box 64
33222
Gislaved

Webbadress:
www.specialplast.com