Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 47 Lördag 27 november Grattis Astrid, Asta
Valuta
EUR 10.36 0.18 0.175
GBP 12.2 0.09 0.093
USD 9.15 0.06 0.063
BÖRSEN 17:30
-3.98%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

STARK POSITION PÅ SMAL MARKNAD

Kvalitetscertifikatet ISO13485 har öppnat för nya samarbeten. Under våren släpps unika medicintekniska produkter på marknaden tack vare Specialplast.

 

Det är en smal nisch men här har Specialplast tydligt intagit sin plats i det främsta ledet.

– När det gäller plastsvetsning i renrum och ISO 13485 så är det oss man ska kontakta, säger vd Fredrik Anell.

 

Hög kompetens inom plastsvetsning i renrum, kvalitetscertifikatet ISO 13485 samt strategiskt läge i Gnosjöregionen – det är vår styrka! säger Per-Erik Levinsson och Fredrik Anell, Specialplast.

 

Stärker kundens utvecklingsarbete

 

Specialplast är en systemleverantör till medicinteknisk industri med egen renrumsproduktion i Gislaved och utvecklingskontor i Lund.

– Vi är en viktig del av kundernas utvecklingsarbete. Ett exempel är BrainCool som vi har samarbetat med sedan 2014 med vår expertis inom plastsvetsning och produktifiering, säger Fredrik.

Idag är produkten färdig för lansering, munkylningsprodukten Cooral® som används vid cellgiftsbehandling för att minska blåsbildning i munnen.

– En produkt som verkligen förbättrar livskvalitén för den sjuke, konstaterar Fredrik.

 

Certifierad systemleverantör

 

Kvalitetscertifikatet ISO 13485 gäller inte bara själva produktionen utan även montering, packning, märkning och batchhantering samt lagerhållning och logistik.

– Det ger oss möjlighet att kontrollera och styra hela produktionsflödet samt leverera direkt till marknaden, säger Fredrik.

Här är norska Otivio ett aktuellt exempel. Specialplast kom in som leverantör av en plastsvetsad detalj i vakuumsystemet FlowOx™ för behandling av dålig blodcirkulation.

– När de kom till oss och såg vår logistikprocess som också är certifierad enligt ISO 13485 så valde de att också låta oss ta hand om inköp, montering, packning, lagerhållning och distribution, berättar Fredrik.

 

Når ett brett spektrum av kunder

 

Roger Grundström, kvalitetsansvarig, är själva nålsögat hos Specialplast. Han släpper inte igenom något utan att ha kontrollerat att allt har skett enligt ledningssystemet med rätt dokumentation, utbildning och validering.

– ISO 13485 har öppnat många dörrar för oss sedan certifieringen för fyra år sedan. Kunderna känner ett förtroende för oss och det är otroligt spännande att vi når ut till ett så brett spektrum av både kunder och produkter, säger Roger.

 

Med kvalitet i främsta rummet. Roger Grundström, kvalitetsansvarig på Specialplast, ser till att alla processer följer ISO 13485.

 

 

 

FAKTA SPECIALPLAST WENSBO AB

Specialplast är en systemleverantör till medicinteknisk industri med egen renrumsproduktion i Gislaved och utvecklingskontor i Lund.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & SpecialplastKONTAKTUPPGIFTER

Specialplast Wensbo AB

(Specialplast Wensbo AB)

Telefon: 0371586700
Mail: info@specialplast.com

Besöksadress:
Baldersv. 40
33235
Gislaved

Postadress:
Box 64
33222
Gislaved

Webbadress:
www.specialplast.com