Vecka 20 Söndag 19 maj Grattis Maj, Majken
Valuta
EUR 11.65 0.00 0.002
GBP 13.61 0.00 0
USD 10.71 0.00 -0.001
BÖRSEN 17:30
-0.31%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

Bredden är vår styrka

Tradingföretaget Steelparts Vaggeryd AB firar 5-årsjubileum med all time high. Nya kunder gör nya affärer inom allt ifrån hydraulik till design.
- Vi har sett en bra tillväxt under de här åren och nu börjar det lyfta ordentligt. Augusti var en rekordmånad med en rejäl höjning, säger Johan Sandahl.
Dels börjar affärerna rulla på gentemot en ny kund i hydraulikbranschen, förklarar Johan, men man växer också med befintliga kunder. 

Djupdragna och polerade handfat i mässing och koppar är en del av det nya samarbetet med Stockholmsföretaget Superfront vars affärsidé är att komplettera IKEA-möbler.

Unika inredningsdetaljer med ytfinish

Ett av de nya projekten är ett samarbete med Stockholmsbaserade Superfront vars affärsidé är att tillverka produkter till IKEA-möbler som ger dem ett nytt och unikt utseende. Utifrån exempelvis IKEAS stommar kan man skapa egna lösningar.
- Vi hjälper Superfront att ta fram badrumsinredning, djupdragna och polerade handfat i mässing och koppar. Vi gör också ben till förvaringsmöbler, handtag och monteringsbeslag i äkta koppar och mässing. Det här är ett projekt med tillväxtpotential. Superfront har fått mycket positiv feedback på sina produkter, säger Johan Sandahl.

Ett varmförzinkat och svetsat brunnslock med gjuten krage kombinerar olika tillverkningstekniker för optimal hållbarhet.

Bästa kvalitet till bästa pris

Det är också ett lysande exempel på när Steelparts tjänster kan göra enorm skillnad.
- Många av de detaljer vi tar fram med hjälp av våra kontakter i Kina har hantverksmässiga inslag. Det är då det blir riktigt lönsamt, när man gör den här typen av detaljer som kräver mycket handpåläggning, säger Johan Sandahl.
Nära kontakt med små familjeföretag i Kina borgar för bästa kvalitet till bästa tänkbara pris, menar Johan.

Stor bredd på detaljerna

Ett annat exempel på nya detaljer som Steelparts tagit fram är brunnslocket, varmförzinkat och svetsat med gjuten krage för en kund inom lantmäteriet. Och på hydrauliksidan har man en kund som växer starkt med ordrar av smidda och gjutna ämnen. Man har också nya affärer på gång med en kund som startar upp inom avfallshantering där produktionen av kvarnar ställer höga krav på mått och ytor med snäva toleranser.

Kvalitetskontrollen är noggrann för att matcha de snäva toleranser som krävs inom exempelvis hydraulikbranschen.

Prognoser för trygg lagerhållning

- För vissa av våra kunder håller vi lager här i Vaggeryd och gör prognoser för att matcha kundens ledtider. De prognoser vi erbjuder, grundade på historiken i kundens köpbeteende, ger en trygghet för kunden och har visat sig vara lyckosamt. Men vi har också kunder som tar hem stora lager direkt till sig, säger Johan Sandahl.

Steelparts levererar produkter från de minsta till de största, här några exempel på smidesdetaljer inklusive efterbearbetning.KONTAKTUPPGIFTER

Steelparts Vaggeryd AB

Telefon: 039336690
Mail: johan@steelparts.se

Besöksadress:
Karlav. 34
56730
Vaggeryd

Postadress:
Karlav. 34
56730
Vaggeryd

Webbadress:
www.steelparts.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår