Vecka 20 Söndag 19 maj Grattis Maj, Majken
Valuta
EUR 11.65 0.00 0.002
GBP 13.61 0.00 0
USD 10.71 0.00 -0.001
BÖRSEN 17:30
-0.31%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

När det hänger på detaljen

Vill du sänka kostnaden och säkra kvalitet och leverans? Steelparts levererar lösningar genom sitt globala nätverk av leverantörer.

 

 

– Vår viktigaste funktion är att hjälpa kunder att sänka sina kostnader genom att vi hittar rätt tillverkningsmetod, säkerställer kvalitet och även håller mellanlager så att kunden kan göra avrop, säger Johan Sandahl.Steelparts har lång erfarenhet av olika produktionssätt, och den kunskapen värdesätts högt av kunderna.

 

 

Hittar optimal tillverkningsmetod


– Alla som någon gång har ägnat sig åt inköp vet hur mycket jobb det innebär när varje detalj måste bli rätt. Här tar vi det ansvaret, säger Johan.
Han jobbar i nära kontakt med små familjeföretag i både Asien och Europa för att hjälpa de svenska kunderna till en optimal tillverkningslösning. Svarvat, fräst, gjutet eller kanske en smidd detalj – möjligheterna är oändliga, och många gånger kan en detalj vinna på att man byter tillverkningsmetod.

 

Med ett nätverk av leverantörer i Asien och Europa ser Johan Sandahl, Steelparts till att svenska kunder har rätt detalj i rätt tid.

 

Koll på tolerans och ytfinish


Ju mer komplex och kritisk detalj, desto tuffare passage genom nålsögat – Steelparts kvalitetskontroll. Hydraulikdetaljer har blivit något av en storsäljare genom åren. Men det handlar inte bara om toleranser, det handlar också om detaljer där ytfinish är avgörande.
– Här kan vårt upplägg vara riktigt lönsamt, även i små serier. Ju mer handpåläggning som krävs i en hantverksmässig detalj, desto större möjligheter för oss att hitta bra lösningar, säger Johan.

 

Ju mer komplex detalj, desto mer att vinna på att anlita tradingspecialisterna Steelparts. Här ett exempel på ett avancerat handtag med flera ingående komponenter, material och bearbetningsmetoder.

 

Rätt detaljer i rätt tid


Möjligheterna är i stort sett oändliga eftersom Steelparts kan bistå med lösningar oavsett material och bearbetningsmetod. Just nu har man inneliggande orders på allt ifrån detaljer till ergonomiska stolar och fartygsdörrar till en innovativ säkerhetsdetalj för fordonsindustrin. Kunderna blir allt fler, mellanlagret i Vaggeryd växer – och kanske viktigast av allt:

– Vi ligger steget före, tolkar kundens prognoser och ligger så långt fram i planeringen så att vi vet vad kunden behöver nästan innan de vet det själva, säger Johan Sandahl.

 

Med mellanlager i Vaggeryd säkerställer Steelparts leveranserna till kund som kan göra avrop på mindre kvantiteter.

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Steelparts Vaggeryd AB

Telefon: 039336690
Mail: johan@steelparts.se

Besöksadress:
Karlav. 34
56730
Vaggeryd

Postadress:
Karlav. 34
56730
Vaggeryd

Webbadress:
www.steelparts.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår