Vecka 20 Söndag 19 maj Grattis Maj, Majken
Valuta
EUR 11.65 0.00 0.002
GBP 13.61 0.00 0
USD 10.71 0.00 -0.001
BÖRSEN 17:30
-0.31%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Sänkta kostnader på bearbetade detaljer

De knyter ihop hela världen i smarta produktionslösningar. Steelparts levererar alla tänkbara slags bearbetade detaljer i både metall och plast.
- Vi växer med befintliga kunder men har också fått in en hel del nya projekt och förfrågningar, bland annat efter Elmia Subcontractor. Så det är bra tryck! Konstaterar Johan Sandahl. 
 
"Steelparts ser en mycket stabil utveckling" säger Johan Sandahl.
 

Lönsamma lösningar på bearbetning

Utveckling och uppgång ser ut att vara fortsatt stabil och i år räknar man med att spränga 100-miljonersstrecket i omsättning tillsammans med systerföretaget Steelnova AB. En ny detalj som precis landat i produktionen består av en hel del manuell montering med många ingående komponenter. Precis den typ av detalj där Steelparts kan hitta riktigt lönsamma lösningar.
 

Högsta kvalitet i första rummet

Och allra viktigast, menar Johan, är att understryka det faktum att besparingarna är tydliga även i små serier. Nära samarbeten med små familjeföretag i Asien och Europa gör att Steelparts kan optimera lönsamheten utan avkall på kvalitet. Tvärtom, menar Johan:
- Vi har under året investerat i en mätmaskin som ger möjlighet att mäta och kontrollera mer komplexa bitar. Sen är vi på plats regelbundet i Kina för att hålla kontroll på processerna. 
 
 
Kvalitetskontrollant Jan Svensson tittar över en detalj i den nya mätmaskinen som hanterar form och läge på komplexa detaljer.
 

Toleranser och ytfinish

Toleranserna är a och o när det gäller exempelvis hydraulikdetaljer, som har blivit Steelparts styrka genom åren. Om man jämför mot möbelindustrin, där är det oftast är en visuell yta som skall se fin ut för ögat, inte så tuffa toleranser. 
- Vi blir inblandade in många olika branscher, där olika krav ställs på detaljerna. Så det gäller att anpassa sig efter kundernas krav, säger Johan.
 
Bearbetade detaljer behöver ibland tvättas rena från olja. 
 

Brett utbud av produktionslösningar

Steelparts servar kunder bland annat inom hydraulik, systemtillverkare, möbelindustri och plast. Samarbetspartners ligger bland annat i Sverige, Litauen, Ungern, Kina och Indien. Bland de bearbetningsmetoder som erbjuds finns bland annat fräsning, svarvning, samt smidda, gjutna, bockade och stansade detaljer.
 
Steelparts erbjuder produktionslösningar för såväl svarvade och frästa som smidda och gjutna detaljer.
 
 
Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se


KONTAKTUPPGIFTER

Steelparts Vaggeryd AB

Telefon: 039336690
Mail: johan@steelparts.se

Besöksadress:
Karlav. 34
56730
Vaggeryd

Postadress:
Karlav. 34
56730
Vaggeryd

Webbadress:
www.steelparts.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår