Vecka 20 Söndag 19 maj Grattis Maj, Majken
Valuta
EUR 11.65 0.00 0.002
GBP 13.61 0.00 0
USD 10.71 0.00 -0.001
BÖRSEN 17:30
-0.31%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

Snabba och flexibla leveranser

Behovet av smarta tradinglösningar är större än någonsin. Steelparts växer vidare - genom att sänka industrins kostnader på bearbetade detaljer.
Tradingföretaget Steelparts fortsätter sin snabba tillväxt och räknar med en 50-procentig omsättningsökning i år. Allt tack vare skräddarsydda lösningar till kunder som slipper lagerhållning och kvalitetskontroll för att istället få rätt gods på rätt plats i rätt tid.

Tack vare sitt breda kontaktnät på leverantörssidan kunde Steelparts lösa kundens behov av komplexa frästa aluminiumdetaljer på kortast tänkbara tid.

Lönsamt även i små serier

- Allra viktigast att säga är att detta är lönsamt även i små serier. Handlar det om hantverksmässiga detaljer som kräver mycket handpåläggning blir det riktigt lönsamt, säger Johan Sandahl.

Tack vare nära kontakt med små familjeföretag både i Asien och Europa kan Steelparts hitta bästa kvalitet till bästa pris - och även på kortast tänkbara tid. 

En kund inom telekomindustrin hörde av sig med ett akut ärende där Steelparts kunde bistå med en snabb lösning där frästa detaljer tillverkades och transporterades med flyg till Sverige.

Bästa kvalitet till bästa pris är Steelparts affärsidé. Kvalitetskontrollant Jan Svensson använder ytjämnhetsmätaren för att kontrollera en hydraulikdetalj.

Brett kontaktnät av leverantörer

- Det handlar om oerhört komplexa detaljer i aluminium som vi kunde ta fram på kort varsel tack vare att vi har ett så brett kontaktnät och därför kunde erbjuda ledig kapacitet, säger Johan.

Steelparts omsättningsökning handlar till stor del om att man har växt med befintliga kunder, men också med nya samarbeten som börjat rulla igång. Det handlar om bearbetade detaljer och gods i alla tänkbara dimensioner; svarvat, fräst, svetsat, bockat, stansat, gjutet, smidesdetaljer och kallstukat.

Bästa kvalitet till bästa pris är Steelparts affärsidé. Kvalitetskontrollant Jan Svensson använder ytjämnhetsmätaren för att kontrollera en hydraulikdetalj.

Konkurrenskraftiga på efterbearbetning

- Vi är väldigt konkurrenskraftiga när detaljen kräver hög finish med efterbearbetning som slipning, polering och liknande, säger Johan.
Steelparts lagerhåller för kunds räkning. Att man som kund också slipper kvalitetskontrollerna är en stor vinst.

Investerar i kvalitetskontroll

- Vi jobbar stenhårt med materialcertifikat och tester och har precis investerat i en ytjämnhetsmätare. Vi kommer också att investera i en mätmaskin för kontroll i våra led för att kunna leverera ännu mer komplexa detaljer, säger Johan Sandahl.

Text & foto: Gabriella Mellergårdh


KONTAKTUPPGIFTER

Steelparts Vaggeryd AB

Telefon: 039336690
Mail: johan@steelparts.se

Besöksadress:
Karlav. 34
56730
Vaggeryd

Postadress:
Karlav. 34
56730
Vaggeryd

Webbadress:
www.steelparts.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår