Vecka 20 Söndag 19 maj Grattis Maj, Majken
Valuta
EUR 11.65 0.00 0.002
GBP 13.61 0.00 0
USD 10.71 0.00 -0.001
BÖRSEN 17:30
-0.31%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

Stabil orderingång för växande tradingbolag

Kundunika detaljer med stor bredd är nyckeln till framgång för Steelparts i Vaggeryd. "Vi växer med kunderna" säger försäljningschef Johan Sandahl.

Målet är att vara kundens bäste leverantör. Ha rätt produkter på lager - i rätt tid - och sänka kundens kostnader på svarvning, fräsning, svetsning, bockning, stansning, gjutning, smide och kallstukning. Steelparts startade 2010, delvis för att förse moderbolaget Steelnova med insatsmaterial, men också för att finna andra kunder. Kundbasen har sedan dess växt stadigt. 


Steelparts i Vaggeryd AB vill vara kundens bäste leverantör. Det kan till exempel innebära att ta fram unika sängben i borstad aluminium från skiss, lösa tillverkning och ombesörja paketering till slutkund. Johan Sandahl (tv) och Jörgen Åberg (th) är glada över samarbetet med en av Sveriges ledande sängtillverkare.

Kvalitetssäkrar tidigt i processen

- Vi har växt snabbt utan att ha varit superoffensiva. Det vi märker hittills är att vi växer tillsammans med våra kunder, och det är ju ett gott betyg för vår kvalitet. Vi är noga med att kvalitetssäkra så tidigt som möjligt i processen, säger Johan Sandahl.


Polerade sängben färdiga för slutkund - och cylinderdetaljer i olika dimensioner. Bredden på de kundunika detaljerna som Steelparts levererar är stor.

Kundunika detaljer

Steelparts levererar kundunika detaljer till fordons- och övrig verkstadsindustri. Samarbetspartners finns bland annat i Sverige, Litauen, Ungern, Kina och Indien. Det kan röra sig om gjutna, smidda, svarvade och frästa produkter till cylindrar, möbler, systemskåp mm, men också om speciella samarbeten där man levererar en helt färdig produkt. 


I den nya detaljtvätten tvättas delarna rena från olja och smuts samtidigt som de får ett rostskyddslager i sköljprocessen. Göran Grythberg sköter tvätten samt all övrig hantering av gods.

Levererar allt-i-ett-lösning

Det senare exemplet är sängben som man tagit fram utifrån skiss till en av Sveriges ledande sängtillverkare. En lyckad allt-i-ett-lösning där Steelparts levererar sängbenen i kartong, färdiga för butik och slutkund.

Förra året omsatte Steelparts 8,3 miljoner vilket var en fördubbling jämfört med 2011. I år ligger man redan 25-30 procent över 2012. 


Under året har Steelparts blivit miljöcertifierade enligt ISO 1400:2004. 

Tillväxt och investeringar

Företaget har investerat i en 3-stegs detaljtvätt som klarar gods upp till 100 kg. Personalstyrkan har dessutom utökats med en person som sköter all hantering av gods: in- och utleverans, kvalitet och mätning samt ombesörjer detaljtvätt.

Under det senaste året har Steelparts genomfört ett omfattande miljöarbete som har resulterat i miljöcertifiering enligt ISO 1400:2004. 

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se.


KONTAKTUPPGIFTER

Steelparts Vaggeryd AB

Telefon: 039336690
Mail: johan@steelparts.se

Besöksadress:
Karlav. 34
56730
Vaggeryd

Postadress:
Karlav. 34
56730
Vaggeryd

Webbadress:
www.steelparts.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår