Vecka 20 Söndag 19 maj Grattis Maj, Majken
Valuta
EUR 11.65 0.00 0.002
GBP 13.61 0.00 0
USD 10.71 0.00 -0.001
BÖRSEN 17:30
-0.31%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

Växande tradingbolag inom metallindustrin


Eget behov blev en vinnande affärsidé. Efter bara två år har Steelparts i Vaggeryd etablerat en stark ställning som tradingbolag i metallbranschen.

Steelparts startade 2010 utifrån moderbolaget Steelnovas behov av insatsmaterial från Asien. Istället för att gå genom andra tradingbolag bestämde man sig för att lösa behoven på egen hand - och samtidigt kunna hjälpa andra. Det visade sig vara ett lyckokast. Även om det finns fler tradingbolag på marknaden är behoven tydliga.Svarvat, gjutet och smidesdetaljer. Steelparts bistår kunderna med enkla importlösningar för metallkomponenter.


Växer med nya förfrågningar

- Kunderna är jättenöjda och vi växer hela tiden med nya förfrågningar och projekt. Utan egentlig marknadsföring hade vi en omsättning år ett på 4,2 miljoner och i år räknar vi med att nå mellan 7,5 och 8 miljoner.
Det säger Johan Sandahl, vd och delägare i Steelparts. För moderbolaget Steelnovas del har satsningen inneburit att man hittat nya produkter som man annars inte kommit åt och på så viss kunnat öka volymen. Övriga kunder återfinns inom hydraulikbranschen, möbelindustri samt underleverantörer inom telekom och övrig verkstadsindustri.Som tradingbolag tar Steelparts hand om allt ifrån frakthandlingar och förtullning till lagerhållning och logistik. "Vi kan leverera kompletta lösningar" säger vd Johan Sandahl (tv) och säljare Jörgen Åberg (th).

Levererar svarvat, gjutet och smidesdetaljer

- Bara produkten faller inom ramarna för svarvat, gjutet och smidesdetaljer finns alla möjligheter. Vi löser allt, säger Jörgen Åberg, säljare och delägare.
Vad krävs av ett bra tradingbolag? Först och främst bra kunskap om de olika komponenterna, menar Johan Sandahl.
- Men självklart måste man också ha ett bra nätverk med kontakter, kunna leverera kvalitet till ett bra pris och i rätt tid. Vi står för kvalitetssäkringen gentemot kunden.

Står för logistik och lagerhållning

Jörgen Åberg fortsätter:
- Många har försökt själva med import och gått på en del minor. Då är det skönt att få lämna över allt ifrån frakthandlingar och förtullning till lagerhållning och logistik och låta någon annan sköta det. Låta oss göra det vi är bra på. För kunden blir det nästan som att köpa från en svensk leverantör.
Synergieffekterna är påtagliga. Genom samlastning kan Steelparts komma ner i lägre frakter och få upp större volymer och därmed billigare styckpriser hos leverantörerna.För två år sedan startade Steelnova dotterbolaget Steelparts. "Vi har ett bra nätverk med kontakter, levererar kvalitet till ett bra pris och i rätt tid. Vi står för kvalitetssäkringen gentemot kunden." säger vd Johan Sandahl.


Sänker kostnaden för komponenter

Affärsidén bygger helt enkelt på att sänka kundernas kostnad för komponenter framtagna genom svarvning, fräsning, svetsning, bockning, stansning, gjutning, smide och kallstukning.
Man erbjuder också hjälp med ritningsarbete utifrån mångårig erfarenhet av CAD samt möjligheter att utnyttja kunskap och kompetens inom moderbolaget Steelnova.
- Vi ser också möjligheter när det gäller att leverera kompletta lösningar med montering, säger Johan Sandahl.
Steelparts är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001 och en miljöcertifiering kommer att ske under andra kvartalet 2013. Närmast just nu väntar Elmia Subcontractor där man hoppas möta både nya och befintliga kunder.Steelparts delar på lokalerna tillsammans med moderbolaget Steelnova i Vaggeryd.

Text & foto: Gabriella Mellergårdh


KONTAKTUPPGIFTER

Steelparts Vaggeryd AB

Telefon: 039336690
Mail: johan@steelparts.se

Besöksadress:
Karlav. 34
56730
Vaggeryd

Postadress:
Karlav. 34
56730
Vaggeryd

Webbadress:
www.steelparts.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår