Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 48 Tisdag 30 november Grattis Andreas, Anders
Valuta
EUR 10.28 0.03 0.034
GBP 12.1 0.02 0.017
USD 9.08 0.01 0.011
BÖRSEN 17:30
0.00%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

Enklare avfallshantering för industrin

Det är inte svårt att bli förvirrad över återvinningssystemet. Papper här, wellpapp där, lysrör här och absorbenter där. Stenas lösning är lika enkel som genialisk. Deponifri - en  helhetslösning för miljöriktig avfallshantering, anpassad efter de förutsättningar och behov som finns i varje bransch.

Återvinning!
Vilse i återvinningsdjungeln? Stena Recycling hjälper företagen att hitta rätt, effektivisera avfallshanteringen och bli Deponifri.

Förenklad hantering och rapportering
Stena tar hand om allt avfall och ansvarar för att allt går rätt till. Har du sorterat fel så rättar Stena till det. Och förhoppningsvis behövs inte ens den detaljen eftersom Stena utbildar personalen i konsten att källsortera rätt. Tanken är att minska den totala mängden avfall och - minska uppkomsten av miljöstörande och farligt avfall.
Avfallet förädlas och återvinns, Stena sammanställer hämtade volymer och statistik som gör det enklare för kunden i sin rapportering till myndigheter.
- Just nu söker vi också en säljare som ska jobba med helhetslösningar mot industrin, göra projekt ute hos kunden och hjälpa till med sortering och avfallshantering, säger Jan Andersson, filialchef.

Viktigt att sortera rätt
Han konstaterar att det blir allt viktigare för företagen att sortera rätt.
- Kunderna har blivit mer och mer medvetna och man vill gärna ha en mottagare som man vet kan hantera avfallet på rätt sätt.
Även om priset är den enskilt tyngsta parametern när det gäller val av avfallsentreprenör så blir det allt viktigare, framför allt för de större företagen, att se också till hur avfallet tas om hand.
- Om det sorteras fel - och det görs det ofta - så hittar vi det och rättar till det. Vi är certifierade enligt konstens alla regler - och vi tar allt utom kärnavfall, säger Jan Andersson.
En annan parameter som betyder allt mer när man väljer vem som ska ta hand om avfallet är avståndet.
- Det blir allt viktigare att optimera transporterna. Dieseln är för dyr idag och bilarna är inte billigare heller, säger Stefan Grönevik, platsansvarig på åkeri och övrigt verksamhetsavfall.

Satsar på farligt avfall
Varje år tar Stena hand om 40 000 ton skrot, 23 000 ton övrigt verksamhetsavfall - och därtill det farliga avfallet. Nu vässar Stena kompetensen just när det gäller hanteringen av farligt avfall. Våren 2007 förvärvades Reci Industri AB i Värnamo.
- Företaget har fört en lite slumrande tillvaro de senaste åren. Vår ambition är att köra full fart framåt i den verksamheten nu, under hösten 2008. Fokus ligger på västra Småland och Hallands län. Värnamo blir mellanpunkten där vi samlar ihop, sorterar och kvalitetssäkrar materialet, säger Jan Andersson.

Stena Metall
Stena Recycling fortsätter att stärka positionen som avfallsentreprenör och miljökonsult. Jan Andersson (tv) och Stefan Grönevik (th) konstaterar att trenden är tydlig - miljömedvetenheten blir allt större också inom industrin.

Gabriella MellergårdhKONTAKTUPPGIFTER

Stena Recycling AB

(Stena Recycling AB)

Telefon: 0370-18555
Mail: varnamo@stenarecycling.se

Besöksadress:
Bangårdsgatan 6
33135
Värnamo

Postadress:
Bangårdsgatan 6
33135
Värnamo

Webbadress:
www.stenarecycling.se