Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 27 Torsdag 7 juli Grattis Klas
Valuta
EUR 0.00 0.00 0
GBP 12.58 0.02 0.016
USD 10.55 0.05 0.046
BÖRSEN 17:30
2.68%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

FRAMTIDSTRON SPIRAR I SMÅLANDSSTENAR

Familjeföretaget Västbo Press bygger till, investerar i produktionsutrustning och generationsväxlar med Johan Runesson som ny vd.

 

– De senaste två åren har vi investerat nära 11 miljoner, bland annat i en ny automatlinje med en 200-tons press, två mindre pressar, en ny fräs och diverse kringutrustning. Vi har också investerat i ett nytt affärssystem och lanserat en ny hemsida. Och så bygger vi till! säger en nöjd Ola Runesson, senior adviser.

 

På baksidan växer fastigheten med 1500 m2 vilket innebär att Västbo Press totalt sett fördubblar sin lokalyta med utökad produktion, större lager och förbättrad logistik med enklare lastning och lossning.

– Vi känner en väldig framtidstro, säger Bibbi Runesson, ansvarig för försäljning och inköp.

 

Bygge pågår. Familjeföretaget Västbo Press fördubblar sin lokalyta. Fr v: Ola, Johan, Hannah och Bibbi Runesson.

 

Andra generationen vid rodret

 

Samtidigt som Västbo Press fyller 30 firar man med att låta andra generationen ta över rodret som vd. Johan Runesson tillträdde som ny vd i slutet av förra året. Och här pratar vi om ett familjeföretag på riktigt. Förutom Ola och Bibbi jobbar idag tre av fyra barn i verksamheten – och barnstolen i lunchrummet vittnar om att man ofta även har barnbarnen på besök.

– Det är fantastiskt att få jobba tillsammans, säger Bibbi. Faktum är att hela personalen blir som en stor familj.

– Vi har roligt tillsammans, här är det alltid högt i tak och nära till skratt. Det är viktigt när man tillbringar så mycket tid tillsammans, säger Bibbi.

 

Västbo Press har en bred maskinpark med excenterpressar och hydraulpressar upp till 200 ton.

 

Kvalitet och samarbete


Västbo Press har en bred maskinpark med automatpressning som huvudfokus men också manuell pressning, efterbearbetning, montering och packning – samt en komplett egen verktygsavdelning.

– Många av våra kunder är verksamma inom byggindustri med egna produkter. Här kan vi komma in och bidra, gärna i ett tidigt utvecklingsskede, med vår kunskap inom plåt och pressning. Kvalitet och samarbete är en stor drivkraft som vi vill tillföra våra kunder, säger Johan Runesson.

 

Vd Johan Runesson vid den nya automatlinjen, en 200 tons press med 500 mm bandbredd.

 

 

FAKTA VÄSTBO PRESS

Företaget grundades 1990 med affärsidén att som underleverantör erbjuda tillverkningsindustrin produkter inom området plåtbearbetning med rätt kvalité till konkurrenskraftiga priser.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Västbo PressKONTAKTUPPGIFTER

Västbo Press AB

(Västbo Press AB)

Telefon: 037130360
Mail: info@vastbopress.se

Besöksadress:
Dalstorpsvägen 6
33330
SMÅLANDSSTENAR

Postadress:
Dalstorpsv. 6
33330
Smålandsstenar

Webbadress:
www.vastbopress.se