Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 12 Söndag 26 mars Grattis Emanuel
Valuta
EUR 11.22 0.03 0.028
GBP 12.75 0.00 0
USD 10.43 0.1 0.096
BÖRSEN 17:30
-2.68%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Verktyget är X-faktorn i hela affären

Västbo Press sticker ut hakan med sitt nya verktygskoncept 505050 – verktyg till halva kostnaden, halva tillverkningstiden och halva servicearbetet.

 

 

– Vi tror väldigt mycket på verktygsbunden tillverkning för maximal effektivitet, full kapacitet och bästa materialutnyttjande, säger Hannah Poulsen.

Plåtbearbetningsföretaget Västbo Press i Smålandsstenar har automatpressning som sin kärnverksamhet och här vill man slå ett extra slag för sitt nya sätt att bygga och tänka verktyg.

– Ganska många har en föråldrad bild av hur verktygsbunden produktion ­fungerar. Vi har hittat nya sätt att bygga och tänka verktyg som gör att du kan sänka kostnaden för lägre volymer och enklare detaljer. Att ta fram ett följdverktyg kan vara lönsamt redan vid en årsvolym på 5 000 detaljer, säger Johan Runesson.

 

Hannah Poulsen och Johan Runesson slår ett slag för den verktygsbundna tillverkningen som är lönsam även vid lägre volymer.

 

Verktygskoncept med utvecklingspotential

 

Internt kallar man det nya verktygs­konceptet för 505050. Målet är att kunna tillverka följdverktyg till halva kostnaden, på halva tiden och med halva servicearbetet.

– Vi har verkligen utmanat oss och kommit långt. Vi kör redan ett antal artiklar med det här konceptet och det har varit väldigt lyckosamt. Det finns stor utvecklingspotential, konstaterar Johan.

 

Dags att halvera kostnaden och tiden! Det nya verktygskonceptet hos Västbo Press har rullat i gång.

 

Kortare genomloppstid och halverad omställningstid

 

Och det är inte bara prisbilden som är gynnsam för kunderna. Tiden är minst lika viktig.

– Ett enklare verktyg kan gå så snabbt som fyra veckor från order till utfallsprov. Vi har fler idéer på gång där vi tittar på hur vi ska kunna korta ner genomloppstiderna ännu mer. En annan positiv bieffekt är att omställnings­tiderna i produktionen har halverats sedan vi började med det här verktygskonceptet, berättar Hannah.

 

Behovet av att se över sina försörjningskedjor har gjort att förfrågningar och nya kontakter har ökat kraftigt hos Västbo Press.

 

Allt är sprunget ur verktyget

 

Med egen komplett verktygsavdelning i huset har Västbo Press både kompetens och kapacitet.

– Det är på verktygsavdelningen vi skapar den senaste tekniken till våra maskiner, konstaterar Hannah. Johan fortsätter:

– Ja, det är verktygen som är X-faktorn i hela affären. Allt är sprunget ur verktyget.

 

 

 

FAKTA
Västbo Press – plåtbearbetning som lösningar på kundens utmaningar. Automatpressning, efterbearbetning, montering, packning samt egen verktygsavdelning.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Västbo Press AB

(Västbo Press AB)

Telefon: 037130360
Mail: info@vastbopress.se

Besöksadress:
Dalstorpsvägen 6
33330
SMÅLANDSSTENAR

Postadress:
Dalstorpsv. 6
33330
Smålandsstenar

Webbadress:
www.vastbopress.se