Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 33
Lördag 15 augusti
Grattis Stella, Estelle
Valuta
EUR 10.3 0.03
GBP 11.38 0.03
USD 8.7 0.04
BÖRSEN 18:41
-1.61%

Fortsatt tillväxt för smarta hissautomater

De växer så det knakar. Weland Lagersystem fortsätter att utöka såväl personalstyrka och lokalyta som produktutbud i takt med växande orderingång.

 

– Under det senaste året har vi ökat personalstyrkan med 25 procent och fortfarande har vi behov av att anställa fler eftersom vi växer på alla områden, säger vd Björn Karlsson.
Bland annat har Weland Lagersystem under 2017 breddat sitt produktutbud ytterligare med en helt ny nisch som möter de riktigt stora kundernas behov av helautomatiserade lagersystem med ökade krav på plockhastighet.

Hissautomater för lagerhållning och produktion i kombination med logistiklösningar som rullbanor och conveyersystem är helt enkelt en nyckel till framgång.

 

Tack vare Welands nya stans- och panelbockningslinje har ledtiderna för produktion av hissautomater kapats rejält, säger Björn Karlsson, vd Weland Lagersystem.

 

Marknaden bubblar av investeringsvilja


– Marknaden är ju mogen i dag. Hela norra Europa bubblar av investeringsvilja, från de minsta till de största bolagen. Alla vill ha automationshjälp och det gör att trycket ökar rejält hos oss. De senaste fyra åren har vi fördubblat vår omsättning, med god lönsamhet, säger Björn Karlsson.
Bland de nyanställda återfinns produktionspersonal, konstruktörer, service- och säljpersonal, för att nämna några exempel. Weland Lagersystem har också ett väl utbyggt samarbete med gymnasieskolorna vilket har bidragit till att man kunnat anställa elever direkt efter avslutade studier.

 

Från el- och energiprogrammet på Gislaveds gymnasium raka spåret in i jobb hos Weland Lagersystem. Linus Andersson (tv) och Adam Molander (th) är helnöjda.

 

Större lokaler och kortare ledtider


Även vad gäller lokalyta har Weland Lagerystem växt kraftigt under det senaste året, från 10 000 till 15 000 kvm. Senast tillkommen är en ny utlastningshall och därtill en rejäl ansiktslyftning av markområdet utanför som asfalterats för ökad tillgänglighet för transportbilar.
– Nu flyttar vi om en hel del inne i lokalerna för att få bättre flöden. Den nya stans- och panelbockningslinjen som installerades av Weland AB i december har också kapat våra ledtider rejält, säger Björn Karlsson.
I dag kan man tillverka kundanpassade lösningar på samma tid som standardprodukter tack vare produktionslinjen från Prima Power.

 

Den nya utlastningshallen ger förbättrade flöden hos Weland Lagersystem. Veronica Martinsson håller koll på logistiken.

 

Kundanpassade lösningar är standard hos Weland Lagersystem. Här monteras delar till en specialmaskin av fr v Viktor Dewitz, Dennis Fränberg och Gabor Garbac.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Weland Solutions AB

(Weland Solutions AB)

Telefon: 0371523040
Mail: info@welandsolutions.se

Besöksadress:
ANDERSTORPSVÄGEN 24
33236
Gislaved

Postadress:
ANDERSTORPSVÄGEN 24
33236
Gislaved

Webbadress:
www.welandsolutions.se