Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 38
Tisdag 17 september
Grattis Hildegard, Magnhild
Valuta
EUR 10.64 -0.01
GBP 11.99 -0.02
USD 9.66 -0.02
BÖRSEN 05:00
-0.57%

0

Jubileumsår för AD-plast AB i Anderstorp

Invigning av ny produktionshall ger medvind inför firandet av 50 år inom plastindustrin. "Det här blir ett spännande år" säger VD Michael Jonsson.

Det är den tredje produktionshallen som man räknar med att driftsätta i mars månad vilket kommer att ge ett helt nytt flyt i logistiken. Tidigare har man haft lager i den här hallen men när färdiglagret flyttades till M-logistik blev lokalen tom.
- Så vi behövde inte bygga till, bara renovera. Och detta skapar också utrymme för att få in fler maskiner, säger Michael Jonsson.


Den nya produktionshallen ger bättre flyt i logistiken. "Här skapar vi också utrymme för fler maskiner på sikt" säger Michael Jonsson VD.

Stora möjligheter under 2013

Han ser med förväntan på det nya året, övertygad om att 2013 rymmer stora möjligheter.
- Visst finns det lite oro här och var på marknaden, men för oss känns det riktigt, riktigt bra.

Han gör jämförelsen med hockeyns värld och en svensk spelare som kommer över till NHL. Rinken blir mindre, det går snabbare, tacklingarna blir hårdare, det kommer att göra mycket mer ont - men du måste fortfarande göra mål.
- Även om marknaden är tuff vill vi inte ändra på vår inkörda plan, vi får bara jobba hårdare, för affärer ska vi ha. De finns alltid, säger Michael.

Nya affärer i Polen och Tyskland

För AD-plast har affärsmöjligheterna öppnat sig inte minst i Polen och Tyskland under den senaste tiden. Man har vässat sig inom områden som flöden, leveranssäkerhet och kvalité.

Men plastindustrins stora utmaning generellt, menar han, handlar om att få upp lönsamheten. Branschen i stort lider av dålig lönsamhet.
- Kanske har det med produktivitet att göra, den går alltid att höja. Kanske handlar det om att få ännu mer engagerade medarbetare, säger Michael.


Den nya torkanläggningen där granulatet bearbetas för att sedan kunna formsprutas.

Engagerade medarbetare ger framgång

Det sistnämnda har alltid varit ett prioriterat område för AD-plast. Att skapa teamkänsla hos de 40 anställda, vara närvarande som ledare och se individen. För Michaels del innebär det till exempel att han alltid vill vara på plats och möta personalen på alla skift innan de drar igång, alla arbetsdagar under veckan. 

- Att brinna för sitt arbete är ingen självklarhet. Alla i verksamheten fyller en jätteviktig funktion för företaget och samhället, säger Michael som skulle önska att alla kände en stolthet och ett ansvar för sin arbetsuppgift, oavsett titlar och tjocklek på lönekuvertet.


AD-plast har sedan länge varit en föregångare i branschen när det gäller glasfiberarmerad plast. Idag produceras plastdetaljer som metallersättning med 60 procent glasfiber för extra styrka och hållbarhet.

Event och festligheter under året

50-årsjubiléet lär ge tillfällen att stärka teamkänslan genom olika event under året. I början av hösten planeras en större fest för såväl personal som leverantörer och kunder.

AD-plast grundades 1963 av Donald Lorin, först med fokus på verktygstillverkning och så småningom med allt större inriktning på formsprutning av plast.

Michael kom in i bilden efter att ha drivit en egen mindre verksamhet mellan 1986 och 1993. Egentligen hade han tänkt sälja sin verksamhet men året därpå, mitt i bankkrisen, gjorde han precis tvärtom. Michaels M-plast med tre anställda och en omsättning på 4,2 miljoner köpte upp AD-plast med 28 anställda och en omsättning på 28 miljoner.
- Det har varit en fantastisk resa.


Text & foto: Gabriella Mellergårdh.KONTAKTUPPGIFTER

AD-Plast i Anderstorp AB

(AD-Plast i Anderstorp AB)

Telefon: 0371-587100
Mail: michael.jonsson@ad-plast.se

Besöksadress:
Stansg. 6
33432
ANDERSTORP

Postadress:
Box 142
33423
Anderstorp

Webbadress:
www.ad-plast.se