Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 42 Fredag 22 oktober Grattis Marika, Marita
Valuta
EUR 10 0.00 -0
GBP 11.86 0.00 -0.003
USD 8.6 0.00 -0.001
BÖRSEN 17:30
0.74%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

AddCut fortsätter att expandera

Formverktyg, legobearbetning och hela automationsprojekt – det är mycket på gång hos vattenskärningsspecialisterna AddCut i Smålandsstenar.

 

– Senaste året har vi anställt två personer och söker efter fler. Hittar vi rätt personer så anställer vi både verktygsmakare och verktygs/maskinkonstruktör, säger Alexander Sköld.

Han äger och driver familjeföretaget AddCut tillsammans med sin kusin Jonas Sjödell sedan två år tillbaka. Två år som inneburit stadig tillväxt med investeringar, personal och produktionsyta.

 

Alexander Sköld (tv) och Jonas Sjödell (th) driver AddCut som levererar vattenskärning, bearbetning, maskinkonstruktion och formverktyg till industrin.

 

Verkstaden växer

 

– Vi har precis utökat med 500 kvadratmeter produktionsyta och den nya flerop som installerades efter semestern 2020 har varit en riktigt bra investering. Den går hela tiden, och vi ser behov av att investera i en till, konstaterar Alexander.

En ny planslip har också tagits i drift och en ny sänkgnist är på väg.

– Vi utökar hela tiden maskinparken för att klara mer bearbetning och möta ökningen av förfrågningar på maskindelar och formverktyg. Vi har lång erfarenhet inom konstruktion, bearbetning och nytillverkning av formverktyg till plastindustrin, berättar Jonas.

 

 

Fredrik Wilbertsson är nyanställd verkstadsansvarig hos AddCut i Smålandsstenar. Just nu pågår rekrytering av ytterligare personal med kompetens inom konstruktion och verktygstillverkning.

 

Kostnadseffektiv vattenskärning

 

Själva hjärtat i verksamheten är dock vattenskärningen, som är ett kostnadseffektivt sätt att skära konturer och hål i detaljer i praktiskt taget alla material.

– Tillverkningsmetoden är miljövänlig då bara vatten och sand tillsätts. Vi återvinner även sanden, förklarar Alexander.

Många vattenskurna detaljer landar i automationsprojekt av olika slag. AddCut har genom åren konstruerat mer än 100 kompletta robotceller och specialmaskiner.

– Vi jobbar mycket mot maskinbyggare och större plastföretag som bygger egna robotceller med gripdon, säger Alexander.

Inom en vecka kan kunden ha bitarna och själva bygga ihop sina automationslösningar.

 

AddCut har lång erfarenhet av formverktyg till plastindustrin; både vad gäller nytillverkning, service och ombyggnad.

 

Plockar hem jobb från Asien

– Kunderna uppskattar våra snabba leveranser. Vi får fler och fler maskindelar att tillverka i takt med ökad automation, säger Jonas.

Och ökad automation är precis vad Sverige behöver för att konkurrera.

– Vi har fått en stor kund som tidigare tillverkade i Kina, och det är otroligt kul att plocka hem jobben. Kunden uppskattar att vi kan hjälpa till med konstruktion och prototypframtagning innan vi kör igång serietillverkningen, säger Alexander.

 

 

 

FAKTA ADDCUT AB
Vattenskärning med högsta noggrannhet och kvalitet i alla material. Även efterbearbetning, maskinkonstruktion och formverktyg till plastindustrin.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

AddCut AB

(AddCut AB)

Telefon: 070 143 52 58
Mail: info@addcut.se

Besöksadress:
Värnamovägen 1
33331
Smålandsstenar

Postadress:
Värnamov. 1
33331
Smålandsstenar

Webbadress:
www.addcut.se