Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 42 Fredag 22 oktober Grattis Marika, Marita
Valuta
EUR 10 0.00 -0.002
GBP 11.87 0.00 -0
USD 8.6 0.00 -0.004
BÖRSEN 17:30
0.74%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Projektmakare med vattenskärning i fokus

Generationsskifte och flytt med maskininvesteringar och tillväxt – Addcut i Smålandsstenar sätter en helt ny standard för helhetslösningar i huset.

 

– Vi flyttade in i november 2018 och redan i halvårsskiftet i år har vi toppat fjolårets omsättning, säger en nöjd Alexander Sköld. Han har tagit över företaget efter sina föräldrar Roland och Annelie och driver idag verksamheten tillsammans med sin kusin Jonas Sjödell.

 

Generationsskifte. Roland och Anneli Sköld som startade Addcut 2005 har lämnat över verksamheten till Alexander Sköld och Jonas Sjödell.

 

Breddat kunderbjudande

 

Alexander drev tidigare en konstruktionsfirma och Jonas har jobbat inom formsprutningsindustrin med bland annat verktygsframtagning.

– Idag kan vi lösa allt i huset, från konstruktion och skärning till bearbetning. Det innebär att vi mer än halverar leveranstiderna. Kunden får helt färdiga detaljer från en enda leverantör, säger Alexander.

 

Utökad maskinpark i nya lokaler

 

Generationsskiftet blev klart den första november 2018 i samband med flytten från Reftele till nya lokaler, tre gånger större än tidigare, centralt i Smålandsstenar.

– Men vi börjar redan bli trångbodda, säger Jonas och skrattar. De har nämligen utökat maskinparken rejält. Dels med en separat verkstadsavdelning där man nu söker en ny medarbetare eftersom efterfrågan på färdiga/bearbetade detaljer ökar.

 

En ny verkstadsavdelning och erfarenhet inom maskinkonstruktion och efterbearbetning ger möjlighet till helhetslösningar.

 

Fördubblad kapacitet

 

– Vi har också mer än fördubblat vår kapacitet på vattenskärning genom att investera i ännu en vattenskärningsmaskin, byggd för obemannad drift. Vi har kört både kvällar och helger i ett par månader och är mycket nöjda, berättar Alexander. Detta innebär att Addcut idag också kan ta sig an legouppdrag i stora serier.

– Vi levererar enstyck upp till riktigt stora serier. För att vara ett så litet företag är vi väldigt flexibla, säger Alexander.

 

Rickard Lindholm, nyanställd, vid den nya vattenskärmaskinen. Exempel på skärbara material: aluminium, rostfritt stål, stål, höghållfast stål, koppar, mässing, marmor, keramik, glas, plast, gummi och trä m m.

 

 

Fördelar vattenskärning och material

 

Fördelen med vattenskärning är att man kan skära i alla material och tjocklekar, från 0-100 mm i tjocklek.

– En viktig detalj är att snittytan inte värmepåverkas så materialet behåller sina ursprungliga egenskaper. Det är en miljövänlig metod där endast vatten och sand används, vi återvinner även våran sand, säger Jonas.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

AddCut AB

(AddCut AB)

Telefon: 070 143 52 58
Mail: info@addcut.se

Besöksadress:
Värnamovägen 1
33331
Smålandsstenar

Postadress:
Värnamov. 1
33331
Smålandsstenar

Webbadress:
www.addcut.se