Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 49
Fredag 4 december
Grattis Barbara, Barbro
Valuta
EUR 10.23 0.06
GBP 11.41 0.07
USD 8.49 0.01
BÖRSEN 15:30
-0.22%

Smart, effektiv och flexibel produktion

Det blev snabba ryck när Mountpac bestämde sig för att investera i ökad kapacitet. Tre veckor senare stod den nya panelbocken på plats.

 

Flexibilitet är en nyckelfaktor hos Mountpac vars affärsidé bygger på att hjälpa sina kunder att sammanställa komplexa produkter med olika komponenter i olika typer av material – med plåtbearbetning som själva hjärtat i produktionen.

 

Den nya investeringen både minskar cykeltiderna rejält och förbättrar ergonomin för operatören.

 

Investering ger fler affärer


– Den här investeringen gör oss ännu mer flexibla och kompletta. Vi är inte störst men vi har en bred kompetens i det vi gör. Och att investera i maskiner är viktigt för att få affärerna, säger Samuel Wärnelöv delägare.
– För 2 år sedan investerade vi i en kombilaser som ökade vår kapacitet enormt. Efter ca ett år så installerade vi även en gastank för att säkra upp produktionen. Vi förstod redan då att nästa flaskhals skulle bli bockningen, säger Samuel.

 

Att investera i ny teknik skapar förutsättningar för tillväxt, säger Samuel Wärnelöv. ”Nu bygger vi också om plåtlagret för ökad kapacitet och bättre flöden.”

 

Extremt högt ordertryck


Ordertrycket har varit extremt högt under våren, särskilt gällande detaljer med mer avancerad bockning. Därför fattade man ett snabbt beslut när Marcus Carlsnäs och Andreas Wärnelöv besökte Värnamo Industriexpo i våras – och där fick syn på Salvagninis P2Lean 2120.
– På fyra dagar var affären klar, två veckor senare lyfte vi in maskinen och ytterligare en vecka senare var vi igång, berättar Marcus.

 

Besöket på Värnamo Industriexpo resulterade i en ny bockmaskin. ”Det här gör oss så mycket mer effektiva” säger (tv) Marcus Carlsnäs och (th) Andreas Wärnelöv.

 

Vinnande koncept för kunderna


Tillväxtkurvan pekar stadigt uppåt för Mountpac, som verkar inom olika branscher som till exempel butiksinredning, maskinskydd, möbelindustri samt lager/logistik. De senaste fem åren har man mer än fördubblat omsättningen och tillväxten går snabbt uppåt även på personalsidan.


Där Mountpac tillför som allra mest i relationen med sina kunder är i själva arbetsmetoden, menar Samuel.
– Vi kan hjälpa till att rita upp och optimera produkten, vi genomför produktion, logistikhantering, kvalitetskontroll men också montering, packning och utleverans. Vissa av våra kunder har bara ett kontor med säljavdelning och där tillför vi otroligt mycket, säger Samuel.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Mountpac AB

Telefon: 0370375070
Mail: info@mountpac.se

Besöksadress:
Storgatan 42
33573
Hillerstorp

Postadress:
Storg. 42
33573
Hillerstorp

Webbadress:
www.mountpac.se