Vecka 22 Måndag 27 maj Grattis Beda, Blenda
Valuta
EUR 11.54 -0.03 -0.033
GBP 13.56 -0.03 -0.025
USD 10.64 -0.03 -0.032
BÖRSEN 14:34
-0.07%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

NORMA utökar produktionen i Anderstorp

Den globala koncernen storsatsar i Sverige. Nya produkter tillverkas redan i Anderstorp – och de närmaste åren kommer NORMA Sweden att växa rejält.

 

– Vi är en del av en global koncern med stora resurser och djupa insikter om lokala marknader. Nu knackar man på dörren i Anderstorp och vill att vi ska ta över ytterligare produktion, och så kommer det att bli, säger Jonas Palm.

 

Rampar upp ny produktgrupp

 

Han är själv smålänning, Tranåsbo, som sedan årsskiftet veckopendlar till Anderstorp för uppdraget som ny vd i NORMA Sweden. Och han konstaterar att många framöver kommer att få anledning att söka sig till Anderstorp.

– I slutet av förra året tog vi nya maskinceller i drift för en ny produktgrupp.

Här är vi fortfarande underbemannade och skulle behöva gå upp från 2-skift till 3-skift. Sedan behöver vi stärka upp ytterligare med produktionspersonal, säger Jonas.

 

I slutet av 2021 påbörjades tillverkning av en ny produktgrupp hos NORMA Sweden i Anderstorp – första steget i en utvecklingsplan på tre år. Produktionschef Joakim Regnander (tv) tillsammans med vd Jonas Palm.

 

”Människan är vår främsta resurs”

 

Under de närmaste tre åren handlar det om att kontinuerligt anställa kvalificerad personal. Utmaningen att hitta kompetensen delar NORMA Sweden med många andra tillverkande industrier i regionen, och Jonas sänder en tydlig uppmaning till de unga:

– Utbilda er inom verkstadsindustrin!

Vi samverkar med många aktörer för att säkerställa utbildningsmöjligheter, och NORMA Sweden har en arbetsplatskultur som kräver av oss att vi lever som vi lär. 

Människan är vår främsta resurs. Människor ska kunna utvecklas i sin roll och i nya karriärvägar när man söker sig till oss, säger Jonas.

 

Ökad digitalisering

 

Mitt i den spännande tillväxtfasen arbetar man just nu på NORMA Sweden med att implementera ett nytt företagsstöd och ledningssystem.

– Vi ökar vår digitalisering med både mjukvara och hårdvara som gör att vi kan styra våra processer ännu bättre, genom hela verksamheten, säger Jonas.

– Vi har bra koll på vad som passar bra att ta hem för produktion i Anderstorp, och vi vet var vi ska ta med vår flagga ut i världen och stärka vår närvaro där.

 

Innovationskraft. Läkemedels- och livsmedelsindustrin har fått stå modell för NORMAS förpackningsautomation.

 

 

 

 

FAKTA
NORMA Group – idag världsledande inom klammer- och kopplingslösningar. Vi tillverkar komponenter och system till bland annat fordonsindustrin.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: NORMA SwedenKONTAKTUPPGIFTER

Norma Sweden AB

(Norma Sweden AB)

Telefon: 0371588800
Mail: christian.lundgren@normagroup.com

Besöksadress:
Visirg. 1
33433
ANDERSTORP

Postadress:
Box 100
33422
Anderstorp

Webbadress:
www.normagroup.comDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår