Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 20 Måndag 16 maj Grattis Ronald, Ronny
Valuta
EUR 10.49 0.01 0.011
GBP 12.34 0.00 0.001
USD 10.08 0.01 0.014
BÖRSEN 17:30
0.00%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

De är den röda tråden i svensk industri

Från en enkel bockad tråddetalj till helhetslösningar med en designad, komplett produkt. Inget är för simpelt för R-Kås – och inget är för svårt.

 

Vad vore livet utan tråd? Tråden finns nästan överallt i vår vardag och står för många oumbärliga delar inom svensk tillverkande industri. R-Kås i Gnosjö har full koll på tråddetaljerna efter mångårigt arbete i branschen. Här bockas, rullas och svetsas tråden för att så småningom landa som ingående komponent inom industrin eller som komplett konsumentprodukt ute hos kund.

 

R-Kås AB verkar mitt i Gnosjö och drivs av Jonas Sigvardson. Företaget har 32 anställda och omsätter 36 miljoner SEK.

 

Möjligheterna i det enkla

 

– Vi bearbetar tråd i alla dess former, lågkolhaltig järntråd i dimensioner från 2-16 mm men också rostfri och galvaniserad tråd, säger vd Jonas Sigvardson. Kunderna finns inom alla tänkbara branscher och ofta förvånas man över möjligheterna just i det enkla.

– Det är ju det enkla som är det mest kostnadseffektiva, men oftast är just den enkla lösningen som svårast att komma på för kunden. Här hittar vi lösningar som gör tillverkningen mer kostnadseffektiv för våra kunder, säger Jonas.

 

En enkel bockad tråddetalj, trådringar och svetsade trådnät – ofta är det i enkelheten man hittar de stora vinsterna.

 

Färre moment – mer prisvärt

 

Thomas Bråddhult, sälj/inköp, tar en kund som exempel. Detaljen tillverkades tidigare i plattjärn med håltagning.

– Nu kan vi lösa allt med tråd. Det blir färre moment, enklare och mer prisvärt, säger Thomas. R-Kås är legoleverantörer av tråd, plåt och rördetaljer. Även trådringar och svetsade trådnät ingår i konceptet.

 

Uppgraderade maskiner, moderna lokaler och optimerade flöden. ”Vi tillverkar det som kunden efterfrågar” säger Thomas Bråddhult, sälj/inköp.

 

Utvecklande samarbeten

 

Det finns också kunder med avancerade idéer som inte vill ha det enkla. Tvärtom säger man – det får kosta. Här är R-Kås ofta helhetsleverantören som löser allt från prototyp till färdig, förpackad produkt.

– Vi har många samarbeten med designers som gillar att tänka utanför boxen. Det är ett samarbete som också utvecklar oss och som får oss att tänka i nya banor, säger Jonas.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

R-Kås AB

(R-Kås AB)

Telefon: 037091800
Mail: info@rkas.se

Besöksadress:
Idrottsv. 2
33533
GNOSJÖ

Postadress:
Idrottsv. 2
33533
Gnosjö

Webbadress:
www.rkas.se