Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 03 Måndag 17 januari Grattis Anton, Tony
Valuta
EUR 10.3 0.06 0.064
GBP 12.35 0.1 0.098
USD 9.02 0.09 0.087
BÖRSEN 17:30
0.00%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Full fart framåt hos nya R-kås

Knappt ett år efter fusionen har den nya organisationen landat. Med bättre flöden och uppgraderade maskiner har R-kås rustat för framtiden.

 

– Vi har gjort en jätterockad i hela byggnaden och samlat maskingrupperna. Nu har vi fått ett ännu bättre och mer effektivt flöde för all personal och är verkligen rustade för framtiden, säger Jonas Sigvardson, vd och ägare.

 

Flyttat och klart. Allt har kommit på plats i de tillbyggda lokalerna hos R-kås i Gnosjö. ”Nu är vi verkligen rustade för framtiden” säger vd Jonas Sigvardson (tv) och Thomas Bråddhult (th), sälj/inköp.

 

Förändrad organisation med samma produktion


Det var i september förra året som dotterbolaget AB Rune Hermanssons Metallfabrik blev ett med R-kås i de tillbyggda lokalerna. Thomas Bråddhult, tidigare platsansvarig på Rune Hermanssons, berättar:
– Hela organisationen har förändrats under det här året men alla anställda är kvar och produktionen i sig ser likadan ut. Vi bockar tråd, vi gör det omöjliga möjligt.


Och liksom tidigare handlar det sällan bara om tråd när R-kås tar sig an ett kunduppdrag.
– Det kan ingå plåt, svarvat, plast, trä, kartong eller ytbehandling, men vi har många samarbetspartners i bygden så vi kan alltid sy ihop en komplett produkt till kunden, säger Jonas.

 

Bättre flöden med samlade maskingrupper. R-kås har också byggt ut svetsavdelningen och nyanställt personal.

 

Samarbete med designers utvecklar tillverkningen


Hela R-kås andas kreativitet och smarta lösningar. Ofta har man ett nära samarbete med designers vars tänkande utanför boxen kan vara utmanande för tillverkande industri. Men R-kås gillar utmaningen.
– Ofta märker vi att det är genom de här jobben man utvecklas och kommer på andra lösningar och tillverkningssätt som direkt kan översättas in i vår vardagliga produktion. Det blir både enklare och mer effektivt, säger Jonas.


Och kunderna gillar uppenbarligen samarbetet med R-kås.
– Vi registrerar ett 40-tal nya kunder varje år, i snitt en ny kund i veckan. Målet är ett långvarigt samarbete. Vi har kunder vi har jobbat med i upp emot 30 år och det är väldigt roligt, säger Jonas Sigvardson.

 

Möbeltillverkning i nära samarbete med designers har utvecklat den vardagliga produktionen hos R-kås.

 

Kreativa lösningar med tråd. ”Ingenting är omöjligt” säger Thomas Bråddhult (tv) och Jonas Sigvardson (th).

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

R-Kås AB

(R-Kås AB)

Telefon: 037091800
Mail: info@rkas.se

Besöksadress:
Idrottsv. 2
33533
GNOSJÖ

Postadress:
Idrottsv. 2
33533
Gnosjö

Webbadress:
www.rkas.se