Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 32 Torsdag 11 augusti Grattis Susanna
Valuta
EUR 10.37 0.00 -0
GBP 12.26 -0.04 -0.037
USD 10.03 -0.04 -0.036
BÖRSEN 11:14
-0.13%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

Här kombineras teknologi med tradition

De beskriver sig själva som trådnördar - företaget som erbjuder helhetslösningar och systemleveranser inom tråd från 2 mm upp till 16 mm.
- Vi har en stor spännvidd och är ganska ensamma som legoleverantörer på den grövre tråden. Vår strävan är att alltid erbjuda lite mer än vad som efterfrågas och vi har gedigen erfarenhet efter 60 års arbete med tråd, säger Jonas Sigvardson, vd och ägare av R-Kås AB i Gnosjö.

Legoleverantör av kompletta detaljer

R-Kås specialitet är tredimensionell trådbockning i CNC-styrda maskiner utrustade med den senaste tekniken. Punktsvetsar, excenterpressar, MIG, TIG och robotsvetsning finns också i huset. 
- R-Kås levererar kompletta detaljer färdiga för slutkund, vi står för ytbehandling och många gånger också för montering och paketering. Vi ser en ökande efterfrågan på den typen av tjänster, säger Jonas Sigvardson. 

Inom design och inredning blir tråd allt mer populärt, till exempel fåtöljen Mariposa som blivit en internationell designsuccé - och som tillverkas av R-Kås.

Systemleverantörer av tråd

Ett exempel är möbeldesignfirman Cuero Design som anlitar R-Kås för tillverkning och packning av Mariposa, den moderna versionen av den välkända fladdermusfåtöljen. R-Kås tillverkar stommen och lagerhåller skinnen för packning och leverans av kundunika orders. 
- Det känns som om det är en positiv uppgång på trådsidan just nu. Vi ser trådprodukter komma in på allt fler områden och just inom inredning och möbeldesign är tråd hett just nu, säger Jonas Sigvardson.

Trådbranschen är på väg uppåt - det erfar Jonas Sigvardson, vd R-Kås AB i Gnosjö. 

Breddad portfolio med AB RH

För sju år sedan förvärvade R-Kås bolaget AB Rune Hermanssons vilket ytterligare breddar den portfolio man idag kan erbjuda kunden. AB RH´s specialitet är runda trådringar samt svetsade trådnät som används i allt ifrån fläktskydd till lampskärmar och kabeldiken.

- Vi erbjuder kunskap, flexibilitet och samarbetsvilja. Kanske är det just den lyckade kombinationen av nyfikenhet, modern teknologi och gammal ädel tradition som gör att vi kan kalla oss trådnördar. Men det gör oss bara extra stolta, säger Jonas Sigvardson.

R-Kås AB har fokus på legotillverkning av tråddetaljer i dimensioner från 2-16 mm i i stål och rostfritt.

Dotterbolaget AB Rune Hermanssson är specialiserade på runda trådringar och svetsade trådnät.KONTAKTUPPGIFTER

R-Kås AB

(R-Kås AB)

Telefon: 037091800
Mail: info@rkas.se

Besöksadress:
Idrottsv. 2
33533
GNOSJÖ

Postadress:
Idrottsv. 2
33533
Gnosjö

Webbadress:
www.rkas.se