Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 26 Fredag 1 juli Grattis Aron, Mirjam
Valuta
EUR 10.72 0.03 0.032
GBP 12.45 0.04 0.043
USD 10.23 -0.01 -0.006
BÖRSEN 17:30
-1.98%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Kraftfulla investeringar för framtiden

Nya styrda trådbockningsmaskiner, automatiserad mätning och 3D-printer för fixturtillverkning – hos R-Kås i Gnosjö satsar man rejält på ny teknik.


– Ja vi har inte legat på latsidan när det gäller utveckling av verktyg och maskinpark för att möta framtiden, konstaterar vd Jonas Sigvardson.

Här hos trådexperterna i Gnosjö händer det ständigt något nytt. De senaste åren har kantats av företagsfusion, tillbygge och maskininvesteringar. 2020 är inget undantag, coronapandemin till trots.

 

”Våra kunder får oss att tänka i nya banor och att producera på nya vis,” säger vd Jonas Sigvardson.

 

Satsar på den senaste teknologin

 

– Vi följer med våra kunder framåt. Många gånger är det just så att kunderna är katalysatorn för vår utveckling, säger Jonas.

Till exempel har R-Kås införskaffat den senaste teknologin för att genomföra Teams-möten med kunderna. Likaså har en 3D-printer kommit på plats i huset.
– Den ger oss möjlighet att ta fram egna snabba kontrollfixturer, förklarar Thomas Bråddhult, sälj/inköp.

 

Anders Jonsson, konstruktör, producerar kontrollfixturer i den nya 3D-skrivaren.

 

Två nya trådbockningsmaskiner

 

R-Kås har också utökat på svetssidan för att kunna MIG-svetsa i rostfritt med tråd, men den riktigt stora investeringen ligger i de två nya styrda trådbockningsmaskinerna från Numalliance som kom på plats dagen innan julafton 2019, tillsammans med ny kringutrustning som vindor och transportbanor.

– De nya maskinerna är vårt svar på ökade kundkrav. Nu har vi åtta trådbockningsmaskiner i huset med kapacitet från 2 mm upp till 16 mm. Det är nog inte många i Sverige idag som slår oss på det, säger Jonas.

 

Två nya styrda trådbockningsmaskiner har kommit på plats under det senaste året. Thomas Bråddhult, sälj/inköp, tillsammans med Malin Olsson, operatör.

 

Integrerad automatiserad mätning

 

Trådbockningsmaskinerna har fått sällskap av en ny mätarm från Hexagon som effektiviserar produktionen. I stället för manuell mätning med skjutmått automatiseras mätningen i ett integrerat system.

– Det är den allra senaste tekniken som skickar data direkt in i maskinerna som justerar bockningen utifrån mätresultatet.

Vi kan också mäta upp detaljer och få en genererad CAD-ritning rakt in i maskinen, berättar Thomas.

 

 

FAKTA R-Kås

Från legotillverkning av tråddetaljer till helhetslösningar med komplett designad produkt. Trådringar samt svetsade trådnät i olika storlekar.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 KONTAKTUPPGIFTER

R-Kås AB

(R-Kås AB)

Telefon: 037091800
Mail: info@rkas.se

Besöksadress:
Idrottsv. 2
33533
GNOSJÖ

Postadress:
Idrottsv. 2
33533
Gnosjö

Webbadress:
www.rkas.se