Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 04
Tisdag 26 januari
Grattis Bodil, Boel
Valuta
EUR 10.1 0.03
GBP 11.4 0.06
USD 8.3 0.01
BÖRSEN 19:30
1.17%

Kraftfulla investeringar för framtiden

Nya styrda trådbockningsmaskiner, automatiserad mätning och 3D-printer för fixturtillverkning – hos R-Kås i Gnosjö satsar man rejält på ny teknik.


– Ja vi har inte legat på latsidan när det gäller utveckling av verktyg och maskinpark för att möta framtiden, konstaterar vd Jonas Sigvardson.

Här hos trådexperterna i Gnosjö händer det ständigt något nytt. De senaste åren har kantats av företagsfusion, tillbygge och maskininvesteringar. 2020 är inget undantag, coronapandemin till trots.

 

”Våra kunder får oss att tänka i nya banor och att producera på nya vis,” säger vd Jonas Sigvardson.

 

Satsar på den senaste teknologin

 

– Vi följer med våra kunder framåt. Många gånger är det just så att kunderna är katalysatorn för vår utveckling, säger Jonas.

Till exempel har R-Kås införskaffat den senaste teknologin för att genomföra Teams-möten med kunderna. Likaså har en 3D-printer kommit på plats i huset.
– Den ger oss möjlighet att ta fram egna snabba kontrollfixturer, förklarar Thomas Bråddhult, sälj/inköp.

 

Anders Jonsson, konstruktör, producerar kontrollfixturer i den nya 3D-skrivaren.

 

Två nya trådbockningsmaskiner

 

R-Kås har också utökat på svetssidan för att kunna MIG-svetsa i rostfritt med tråd, men den riktigt stora investeringen ligger i de två nya styrda trådbockningsmaskinerna från Numalliance som kom på plats dagen innan julafton 2019, tillsammans med ny kringutrustning som vindor och transportbanor.

– De nya maskinerna är vårt svar på ökade kundkrav. Nu har vi åtta trådbockningsmaskiner i huset med kapacitet från 2 mm upp till 16 mm. Det är nog inte många i Sverige idag som slår oss på det, säger Jonas.

 

Två nya styrda trådbockningsmaskiner har kommit på plats under det senaste året. Thomas Bråddhult, sälj/inköp, tillsammans med Malin Olsson, operatör.

 

Integrerad automatiserad mätning

 

Trådbockningsmaskinerna har fått sällskap av en ny mätarm från Hexagon som effektiviserar produktionen. I stället för manuell mätning med skjutmått automatiseras mätningen i ett integrerat system.

– Det är den allra senaste tekniken som skickar data direkt in i maskinerna som justerar bockningen utifrån mätresultatet.

Vi kan också mäta upp detaljer och få en genererad CAD-ritning rakt in i maskinen, berättar Thomas.

 

 

FAKTA R-Kås

Från legotillverkning av tråddetaljer till helhetslösningar med komplett designad produkt. Trådringar samt svetsade trådnät i olika storlekar.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 KONTAKTUPPGIFTER

R-Kås AB

(R-Kås AB)

Telefon: 037091800
Mail: info@rkas.se

Besöksadress:
Idrottsv. 2
33533
GNOSJÖ

Postadress:
Idrottsv. 2
33533
Gnosjö

Webbadress:
www.rkas.se