Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 03 Lördag 22 januari Grattis Vincent, Viktor
Valuta
EUR 10.43 -0.01 -0.005
GBP 12.47 -0.08 -0.083
USD 9.2 -0.03 -0.03
BÖRSEN 17:30
-1.89%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

R-Kås, En affär för framtiden

En affär för framtiden

Business as usual. Så ser det ut på metallfabriken i Marås. Sedan uppköpet har kärnverksamheten inte förändrats, men positionen på trådmarknaden har stärkts. R-Kås i Gnosjö växer vidare.

Det har gått en månad sedan samgåendet mellan R-Kås och Rune Hermanssons AB. Till det yttre ser allt ut som förut, verksamheten fortgår som vanligt. Och så kommer det att fortsätta, försäkrar VD Jonas Sigvardson.
- Arbetet fortgår precis som tidigare, det kan alla kunder till Rune Hermanssons AB känna sig trygga med. Vi kommer inte att stycka upp företaget och vi kommer inte att flytta från Marås. Allt fortsätter precis som vanligt, säger Jonas Sigvardson.

Hantverk och precision
Tidigare ägaren i Marås, Weine Johansson, är kvar som platschef. Med snart 50 år på företaget kan han branschen utan och innan. Alla maskinerna på Rune Hermanssons AB är byggda på plats. Det handlar om precision, hantverk och unika lösningar för produktionen av ringar och trådnät. Tråddimensionerna går från 2 till 12 mm, ringarnas diameter från 30 till 2500 mm. Och serier som löper från fem, tio stycken upp till flera hundra tusen.

Ringar
Ringar och trådnät är fortfarande specialitet på Rune Hermanssons AB i Marås. Med specialbyggda maskiner har man unik kompetens och erfarenhet på området.

En drömlösning
Jo, Weine kan sin arbetsplats och han är mycket nöjd med lösningen.
- Jag är övertygad om att detta blir bra. Det är en drömlösning från min sida sett, säger han.
R-Kås anlitade tidigare Rune Hermanssons AB som leverantör. Nu arbetar man sida vid sida och har totalt 35 anställda.
Vad har affären inneburit konkret för R-Kås?
- Vi har breddat oss på trådmarknaden och har ett helt annat förhandlingsläge idag när det gäller inköp. Nu är vi ju plötsligt dubbelt så stora, säger Jonas Sigvardson.

R-kås
En drömlösning. Weine Johansson (th), platschef på Rune Hermanssons AB, är nöjd med affären. Och VD Jonas Sigvardsson (tv) håller med. Uppköpet stärker positionerna på trådmarknaden.

Tror på framtiden
Uppköpet av Rune Hermanssons AB är en av flera satsningar de senaste åren. Under 2006/2007 gjorde man investeringar för närmare 14 miljoner kronor i form av utökad lokalyta och nya maskiner.
- Framtiden ser positiv ut, trots alla finanskriser, säger Jonas Sigvardson och ler.
Han fortsätter:
- Ibland är det bättre att stänga av radion och inte lyssna på allt elände. Verksamheten rullar på ändå här i Gnosjöregionen.

Möter kunder på Elmia
Närmast laddar man nu för underleverantörsmässan på Elmia den 11-14 november. I år ställer man ut i en gemensam monter med Gnosjö Laserstans AB, ett företag man samarbetar med sedan flera år tillbaka.
- Mässan är ett viktigt tillfälle för oss att möta våra befintliga kunder, alla du pratar med i telefon men sällan hinner besöka. Sen brukar det ju alltid skapas möjligheter till nya affärer, även hos befintliga kunder när de ser kompetensen och bredden i vårt utbud, säger Jonas Sigvardson.

Gabriella Mellergårdh
KONTAKTUPPGIFTER

R-Kås AB

(R-Kås AB)

Telefon: 037091800
Mail: info@rkas.se

Besöksadress:
Idrottsv. 2
33533
GNOSJÖ

Postadress:
Idrottsv. 2
33533
Gnosjö

Webbadress:
www.rkas.se