Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 27 Torsdag 7 juli Grattis Klas
Valuta
EUR 0.00 0.00 0
GBP 12.58 0.02 0.016
USD 10.55 0.05 0.046
BÖRSEN 17:30
2.68%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Hållbarhet ger ökad konkurrenskraft

Krångliga miljörapporter och otydliga hållbarhetsmål? Stena Recycling erbjuder praktiska redskap till hjälp för optimerad och smart återvinning.

 

 

– Vi märker att allt fler företag har förstått att det är en konkurrensfördel att kunna säga att större delen av ditt avfall – eller till och med allt – går till materialåtervinning, säger Henrik Celander, filialchef på Stena Recycling Värnamo.

 

Hur mycket av ditt avfall går till materialåtervinning, energiåtervinning och deponi? ”Vi hjälper våra kunder att sätta och följa sina hållbarhetsmål”, säger Henrik Celander, Stena Recycling.

 

 

Hjälp att se över hållbarhetsmålen

 

Kraven på hållbarhet ökar från myndigheternas sida men också från marknaden. Slutkunder i form av konsumenter och OEM-företag vill veta att hållbarhetsmålen håller hela vägen ner i leverantörsleden.
– Vi samarbetar med våra kunder för att optimera och höja återvinningsgraden och minska på sådant som inte är återvinningsbart. Våra säljare hjälper företagen att sätta upp hållbarhetsmål och se över ekonomin på sin återvinning, berättar Henrik.

 

Digitala lösningar förenklar

 

Många tycker att miljörapporten som myndigheterna kräver är jobbig, men här har Stena satsat stort på att utveckla sin kundportal där man som användare kan ladda ner sina miljörapporter med ett enkelt klick.
– Här får du också enkelt fram uppgifter till exempel om hur din återvinning har bidragit till att minska dina CO2-utsläpp, säger Henrik. En ny app där man som kund exempelvis kan boka sina tömningar ingår också i Stenas förbättringsarbete gällande digitala tjänster.

– Återvinningsbranschen har kanske inte legat i framkant vad gäller digitalisering, men det vill vi ändra på, säger Henrik.

 

Stena Recycling är marknadsledande återvinningsaktör i Gnosjöregionen med tre anläggningar.

 

 

Nya krav på farligt avfall

 

Stena Recycling hanterar alla materialslag i egen regi och har helhetslösningar som även omfattar farligt avfall. Under 2020 skärps kraven på förbättrad spårbarhet av farligt avfall som påverkar både återvinningsaktörer och industri.
– Från och med i sommar är det skarpt läge, men med våra digitala system kommer vi att kunna hjälpa våra kunder så att man kan känna sig trygg med att allt hanteras på rätt sätt, säger Henrik Celander.

 

 

Kraven på spårbarhet för farligt avfall skärps under 2020. Stena Recycling hjälper företagen att göra rätt.

 

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Stena Recycling ABKONTAKTUPPGIFTER

Stena Recycling AB

(Stena Recycling AB)

Telefon: 0370-18555
Mail: varnamo@stenarecycling.se

Besöksadress:
Bangårdsgatan 6
33135
Värnamo

Postadress:
Bangårdsgatan 6
33135
Värnamo

Webbadress:
www.stenarecycling.se