Här hittar du företag som kan hjälpa dig med excenterpressar och excenterpressning i metall. Allt från nya till begagnade pressar och presslinjer. i
Företagsportalen GnosjoRegion.se

Excenterpressar kan ta fram exakta kopior i stor volym

5 snabba tips om Excenterpressar

  1. Välj ett företag som kan anpassa sina excenterpressar till ditt projekt.
  2. Begär helhetslösningar så att du kan minska antalet mellanhänder i produktionsförloppet.
  3. Var noga med att få en exakt tidsplan för när projektet kan tänkas vara redo och levereras.
  4. Här hittar du  företag som jobbar med Excenterpressar » 
  5. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

Det är mycket spännande att kliva in i en klassisk metallverkstad där pressarna jobbar på för fullt. Ljudet av excenterpressar som är igång kan ha en lugnande inverkan. Man tänker knappast på att det här ljudet innebär att en stor volym komponenter blir färdiga med precisa dimensioner inom en mycket kort tidsrymd. Svensk verkstadsindustri litar på dessa pressar, och att de har lång hållbarhet är alldeles uppenbart då man kan se gamla exemplar vid sida om nymodigheter. Beroende på det som ska tas fram så väljer man en press som klarar jobbet på bästa vis.

Excenterpressar

 

Excenterpressar

Manuellt eller automatiskt

Idag kan man jobba med automatiska och manuella pressar. De automatiska är kopplade till styrprogram som säkrar att man får samma dimensioner och utformning för komponent efter komponent. Den som jobbar som operatör vid en presslinje med automatiska excenterpressar kanske inte kommer att höra det där klassiska ljudet från roterande rörelser i pressen eftersom moderna pressar ofta är skyddade av kåpor. När man har en press som kombinerar manuell och automatisk teknik så måste operatören ha en bred kunskapsbas att stå på för att klara av arbetet.

Excenterpressar i Gnosjöregionen

 

PM Service, Excenterpressar
PM Service

GISLAVED

I vår verkstad utför vi reparationer av begagnade delar. Vi utför även nytillverkning efter prov eller ritning. Vi ombesörjer även metallplätering av excenteraxlar och drivnav. Ett prisvärt alternativ till nya delar!

Vi utför även service av MultiLube-pumpar.
Läs mer »

Reportage
De hjälper kunden minimera driftstopp

Läs mer »
 

www.pmservice.se »


 

BEP Teknik AB, Excenterpressar
BEP Teknik AB

VÄRNAMO

Vi lyssnar vilken produktionsutrustning ni behöver och föreslår lämplig maskin med verktyg. Beroende av vilken produktionstakt som krävs och er målsättning när det gäller automatiseringsgrad kan det röra sig om allt från fristående maskiner till kompletta produktionsceller med robotar.
Vi säljer verktyg och reservdelar samt erbjuder utbildning, service och support i samarbete med våra partners.
Läs mer »

Till bildgalleriet »
 

www.bepteknik.se »


 

SMV Industrier AB, Excenterpressar
SMV Industrier AB

Smålandsstenar

- Pressar, mekaniska & hydrauliska
- Bandhantering
- Begagnat
- Styrsystem
- Tillbehör

- Förebyggnade underhåll
- Reservdelar
- Renovering & ombyggnad
- Utbildning
- Maskinflyttning

- Verktyg för skärande bearbetning
- Skärvätskor & tillbehör
- Mätverktyg
- Formställ, polerutrustning, pelarställ
- Webshop

- CNC-Flerop
- CNC-Svarvning
- CNC-Fräsning
- Arborrning
- Karusellsvarvning
Läs mer »
 

Automatpress

 

Stora volymer

För stora volymer så kan man jobba med pressar som kan ta fram tusentals exemplar på en enda dag. Det finns även tyngre pressar där man kanske inte pressar fram mer än 1 eller 2 komponenter per arbetsrunda. Det hela beror lite på vilka dimensioner man jobbar med. Excenterpressarna kan ju hantera allt från flera tons metall till miniatyrer som ska pressas för vidare montering i mindre apparater. Dessutom så kan man ofta finna både småskalig och storskalig produktion hos ett och samma företag vilket givetvis ger en imponerande flexibilitet. Då man ska ta fram stora volymer för masstillverkning så är precision oerhört viktigt. Det gäller helt enkelt att få fram detaljer som håller exakta mått. Detta kan man uppnå med hjälp av den automatiserade tekniken som tillåter exakta uträkningar som matas in i pressen via ett datorprogram.

Pressar med lång hållbarhet

Det är spännande att se hur länge excenterpressarna kan hålla. Operatörer jobbar både med att se till att den produktion som är igång flyter på som den ska och att pressarna mår bra. Då excenterpressar servas som de ska så kan de användas riktigt länge. Man får kanske byta ut delar som naturligt kommer att slitas i och med att man faktiskt pressar metall mot metall, men utöver detta så ska man inte behöva göra så mycket mer för att pressen ska hålla god form och fortsatt ge fina resultat.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Excenterpressar | Plockpress | Automatpress | Presslinje | Nibbler, Pullmax | Begagnade pressar | Service, reservdelar

Här hittar du fler avdelningar som handlar om Excenterpressar

 

Visste du att...

Excentermekanismen uppfanns av Murdock under 1780-talet.