Med en Pullmax nibbler så kan presslinjen jobba på ett effektivt vis. Pullmax erbjuder mer än nibbler för att ge en komplett arbetsprocess.

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 27
Söndag 5 juli
Grattis Laila, Ritva
Valuta
EUR 10.48 0.00
GBP 11.62 0.00
USD 9.32 0.00
BÖRSEN 08:35
-0.23%

Nibbler, Pullmax

Snabba tips om Nibbler, Pullmax

    1. Pullmax har unika styrsystem för en komplett presslinje.
    2. Fundera på lönsamheten i att behålla äldre maskiner hellre än att uppgradera.
    3. Undersök möjligheten till att få tag i begagnade Pullmaxmaskiner.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Då det krävs snabbhet och hög kvalitet av en presslinje så gäller det att maskinerna hänger med. Idag är Pullmax ett känt namn då det handlar om olika typer av pressar och maskiner som till exempel nibbler och unika styrsystem. Med de nya maskinerna så är det möjligt att skapa unika presslinjer där man även kan styra om för att få flexibilitet i framtagningsprocessen. När ett företag ska nyinvestera i en presslinje så är det kanske dags att byta ut fler maskiner för att nå optimal produktionseffektivitet och spara tid och pengar.

 

Nibbler, Pullmax

 

Om företaget

Man kan verkligen säga att det här handlar om ett företag med lång erfarenhet. Då Pullmax etablerades 1938 så handlade det förstås inte om styrsystem för datorer. Fokusen låg på att ta fram en nibblermaskin som kunde utföra flera olika uppgifter. Detta kom att utvecklas till flera olika maskiner och idag kan företaget erbjuda utrustning som är automatisk och som klarar av skärning och stansning med eller utan laser. En styrka med produkterna och maskinerna är förstås att de kan samarbeta inom samma presslinje tack vare de avancerade styrprogram som företaget har lanserat för att effektivisera arbetet med deras maskiner.

 

SMV Industrier AB

Smålandsstenar

SMV Industrier är ett stabilt familjeföretag med anor från 1920-talet. Vårt produktprogram omfattar: SMV Maskin - Tillverkning och försäljning av produktionsutrustning för plåt - Pressar, mekaniska...

 

Nibbler, Pullmax

 

Nibblermaskiner

Namnet nibbler är ursprungligen engelskt och det ger en god ledtråd om vad den här pressen kan utföra. Ett enkelt nibblerredskap är i stort sett ett saxverktyg som kan klippa hårda metallmaterial. Moderna nibblers kan göra så mycket mer än att bara klippa. Dels så kan man skära fram unika former utan en massa spill av material, dels så kan man stansa fram detaljer. Detta ger ett stort användningsområde och även möjlighet att arbeta på ett individuellt sätt, även då det handlar om gigantiska produktioner med korta leveranstider.

 

Effektiv produktion

Att Pullmax nibblers har blivit så populära beror förstås på att de ingår i ett helhetkoncept där man hela tiden försöker nå en snabbare och säkrare produktion. Tanken är att verkstäder ska kunna utnyttja sin kompetens och yta till max med maskiner som levererar bästa resultat. För att komma fram till detta så har man jobbat mycket med den automatiserade tekniken. Det är egentligen inte så länge sedan som det var en självklarhet att stå och jobba för hand med den farliga nibblern där det alltid fanns en fara med händer som kom för nära bladet. Idag är arbetet med dessa maskiner säkert och effektivt och operatörer jobbar mer med tankekraft för att göra de uträkningar som krävs för att man ska få fram rätt dimensioner och format på olika komponenter och detaljer.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Excenterpressar | Plockpress |Automatpress | Presslinje | Nibbler, Pullmax | Begagnade pressar |Service, reservdelar