Med en presslinje så kan man ta fram en eller flera komponenter samtidigt. Arbetet med en presslinje är spännande och kostnadseffektivt.

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 27
Söndag 5 juli
Grattis Laila, Ritva
Valuta
EUR 10.47 0.00
GBP 11.62 0.00
USD 9.32 -0.01
BÖRSEN 08:35
-0.23%

Presslinje

Snabba tips om Presslinje

    1. Nyare styrsystem kan ge en kostnadseffektiv tillverkningsprocess.
    2. Med flexibla presslinjer så kan man ta fram helhetslösningar på kortare tid.
    3. Nya pressar är en fördel men det är ännu viktigare med ett stadigt och säkert flöde där man slipper förseningar.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Idag jobbar de flesta verkstäder med olika typer av presslinjer. En presslinje utformas så att man kan jobba effektivt och ta väl tillvara på de resurser som finns på företaget. I tyngre presslinjer så kan man producera stora produkter som bilar medan andra presslinjer är till för pyttesmå detaljer som ska eftermonteras. Den här typen av arbetsmetod har gjort att många produktioner som annars hade hotats lämna Sverige fortfarande finns kvar till glädje för den svenska arbetsmarknaden och även för inhemska verkstäder.

 

Presslinje

 

Pressar som jobbar ihop

Det som gör att man drar så stor nytta av presslinjer är att de inkluderar pressar och maskiner som samarbetar. Var en presslinje startar bestämmer man vid varje produktion och de flesta maskinerna har fördelar som gör att det blir enkelt med inmatning till och från de olika arbetsprocesserna. För att det hela ska fungera så smidigt som bara möjligt så programmerar man produktionen i ett gemensamt styrsystem. Alla maskiner är inställda för samma produktion vilket gör att man inte måste skicka detaljer och komponenter till andra verkstäder för att få fram färdiga produkter.

 

SMV Industrier AB

Smålandsstenar

SMV Industrier är ett stabilt familjeföretag med anor från 1920-talet. Vårt produktprogram omfattar: SMV Maskin - Tillverkning och försäljning av produktionsutrustning för plåt - Pressar, mekaniska...

Presslinje

 

Flexibilitet

För att en verkstad ska kunna ge en bra service så är det mycket viktigt med flexibilitet. I och med att man kan anpassa presslinjer till aktuell produktion så går det att möta olika krav. Det kan ju vara så att man ska ta fram olika detaljer som sedan ska monteras ihop till en slutprodukt. När man inte måste vänta på att samtliga maskiner blir lediga och istället kan dra igång ett produktionsflöde med flera olika delar så spar man tid. Den här möjligheten till flexibilitet har gjort att man numera finner stor kompetens i verkstäder som jobbar med metallbearbetning. Det finns så mycket kunskap och erfarenhet som gör att man klarar av att producera och montera olika typer av produkter i en och samma verkstad.

 

Från prototyp till slutprodukt

Rent praktiskt så fungerar det så att en kund möts med en säljare som har stor kunskap om det som verkstaden kan erbjuda. Tillsammans ser man på en ritning eller prototyp. Om kunden ännu inte har bestämt sig för material så kan man diskutera vilket material som skulle kunna passa bäst. I vissa fall så kanske verkstaden tar fram några enstaka prover för att försäkra sig om att slutprodukten blir precis som kunden har tänkt sig. Om legoarbetet ska utföras hos samma verkstad så måste det även finnas kompetens och kunskap vad gäller montering, eventuellt efterarbete och förpackning.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Excenterpressar | Plockpress |Automatpress | Presslinje | Nibbler, Pullmax | Begagnade pressar |Service, reservdelar