Tråddetaljer med fjädrande funktion innefattar bland annat sprintar, trådlåsclips och andra fjädrande element. Tråddetaljer tillverkas oftast av fjädertråd.

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 32
Torsdag 6 augusti
Grattis Alfons, Inez
Valuta
EUR 10.28 -0.02
GBP 11.37 -0.01
USD 8.64 -0.01
BÖRSEN 06:55
0.96%

Tråddetaljer

Snabba tips om

    1. Tråddetaljer tillverkas oftast av fjädertråd och kan ha nästan vilka former som helst, avancerade likväl som enkla, men den gemensamma nämnaren är den fjädrande funktionen.
    2. Tråddetaljer sammanfattar sprintar, trådlåsclips och fjädrande element i trådmaterial.
    3. Tillverkningen av tråddetaljer kan ske både i automatiserade avancerade maskiner och manuellt, beroende på antal detaljer som ska produceras.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Obegränsade möjligheter

Fjädern är ett konstruktionselement som designas utifrån kundens krav, oavsett om det gäller tryckfjädrar, dragfjädrar eller vridfjädrar i fjäderstål. Kanske är tryckfjädern den mest utbredda som också produceras i åtskilliga varianter. Den kan vara konisk, konvex, konkav eller cylindrisk, nästan allt är möjligt.

 

Tråddetaljer

Viktiga parametrar för utförandet

När du skapar en specifikation av en tryckfjäder finns en rad parametrar att ta hänsyn till. Det handlar om tråddiameter, fjäderdiameter, fjädringslängd och fjäderkraft. Du måste också ta hänsyn till ändutformning som kan vara nedlagd eller öppen, slipad eller oslipad. En dragfjäder är oftast tätlindad och även här måste du ta hänsyn till tråddiameter, ytterdiameter samt eventuell begynnelsekraft. Vridfjädrar kan vara såväl höger- som vänsterutförda, alternativt dubbellindade. Även här måste du ta hänsyn till tråddiameter, innerdiameter och antal varv men också lindningsriktning och skänkelutformning.

 

Olika fjädermaterial

Fjäderstål finns i härdbara, rostfria och antimagnetiska material likaväl som i höglegerande stål. Andra exempel på fjädermaterial är kalldraget och kallvalsat låglegerande stål oljehärdade fjäderstål och bainithärdat band. Det finns också titanlegeringar och kopparlegeringar. Allt gällande materialval utgår ifrån hur fjädern ska användas, vilka förhållanden som fjädern ska arbeta i, exempelvis förhållanden som temperatur och risken för korrosion.

Tråddetaljer

 

Sammanfattning av Tråddetaljer

Tråddetaljer med fjädrande funktion innefattar bland annat sprintar, trådlåsclips och andra fjädrande element.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Tråddragning | Tråddetaljer