Finn företag som tar fram verktyg för din verksamhet. Utvecklingen av verktyg går ständigt framåt med nya modeller och prototyper. i
Företagsportalen GnosjoRegion.se

Verktyg

5 snabba tips om verktyg

  1. Välj verktygstillverkare som kan trimma på plats och ta fram lösningar som är klara för din produktion.
  2. Det viktigaste är förstås kostnadseffektiva lösningar med hög kvalitet, men betänk nyttan av service med andrahandsoperationer som montering och ytbehandling.
  3. Tänk på att långsiktig planering är viktigt för lyckad framtagning av kvalitetsdetaljer.
  4. Här hittar du  företag som jobbar med Verktyg » 
  5. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

De företag som jobbar med att ta fram verktyg för verkstadsindustrin måste leva upp till stora krav. Det är inte bara unik design för olika typer av maskiner som krävs, företagen måste också klara av att leverera små och stora volymer inom en kort tidsram. Utvecklingen av verktygen går förstås framåt och det innebär nya spännande lösningar vilket leder till bättre produkter inom så vitt skilda områden som fordonsindustrin och telekomindustrin.

Verktyg

 

Verktyg

Utveckling av verktyg

Det är mycket spännande att se närmre på utvecklingen av maskiner och verktyg som ska användas inom industrin. Numera så förlitar vi oss på automatverktyg och datorprogram som talar om för oss när en del av en maskin måste bytas ut. Ju smidigare verktygen fungerar desto bättre, men man måste komma ihåg att maskiner som jobbar med flera tons krafter kan komma att kräva samma styrka för framtagning av nya verktyg. Numera så finns det fantastiska lösningar som gör att man kan skräddarsy nya delar på löpande band och aldrig råka ut för onödiga förseningar på grund av att en maskin inte kan fungera som den ska.

Verktyg i Gnosjöregionen

 

Origin Tool AB , Verktyg
Origin Tool AB

Hillerstorp

Idag består vår kundkrets i huvudsak av kända underleverantörer inom bilindustrin och tillverkare av butiksinredningar. Origin Tool AB är ett företag med lång tradition vad gäller tillverkning av press- och klippverktyg till plåtdetaljer och rör. Inom företaget strävar vi efter att finna de bästa lösningarna, samt bygga verktyg med hög kvalitet och precision. Välkommen att prova oss!
Läs mer »
 

www.origin-tool.se »


 

IAB Protool AB , Verktyg
IAB Protool AB

FORSHEDA

Vår kärnverksamhet är konstruktion och tillverkning av verktyg för plåtdetaljer samt tillhörande kringutrustning som tex. kontrollfixturer, svetsfixturer osv. Men vi kan även vara behjälpliga med renovering/service av verktyg samt tillverkning av prototyper och diverse legoarbeten. Vi har också 3st excenterpressar för provkörning av nya verktyg, kortare förserier eller prototyper.
Läs mer »
 

www.iabprotool.se »


 

Form & Verktygs AB Lööf , Verktyg
Form & Verktygs AB Lööf

GISLAVED

Konstruktion och tillverkning av formverktyg för plastindustrin.
Våra kunder finns inom branscherna fordon, el, vitvaru, telecom, medicin med mera.
Vi utför även provkörningar av formverktygen
i våra två Demag-formsprutor. Det är 1 st 80T och 1 st 150T.
Läs mer »
 

www.fovloof.se »


 

Bors Automation & Tool AB , Verktyg
Bors Automation & Tool AB

BOR

BORS AUTOMATION & TOOL AB SKALL VARA DEN SJÄLVKLARA AUTOMATIONSLEVERANTÖREN FÖR RÖR OCH PROFILER PÅ DEN SKANDINAVISKA MARKNADEN.
VI SKALL ERBJUDA MODULBASERADE AUTOMATIONSCELLER SOM SKAPAR FLEXIBILITET OCH MERVÄRDE FÖR KUNDEN
Läs mer »

Reportage
BORS får ny kostym

Läs mer »

Till bildgalleriet »
 

www.borsautomation.se »


 

ToolTech Gislaved AB , Verktyg
ToolTech Gislaved AB

GISLAVED

Vi arbetar i första hand med verktygsändringar, service, underhåll och reparationer på alla formverktyg oavsett tillverkare och ursprung.
Vi klarar av att hanterar totala verktygsvikter upp till ca 7 ton.
Läs mer »
 

Formverktyg

 

Specialverktyg

Att ta fram nya lösningar och delar kräver förstås stor insikt inom verkstadsindustrin och det är därför som vi ofta ser att bra företag i Gnosjöregionen som är verksamma inom detta område har funnits under många årtionden. Det är inte ovanligt att man inom samma familj jobbar i flera generationer med framställningen av automatverktyg, formverktyg, fixturer, följdverktyg med mera. Det här gör att man drar nytta av en gedigen kunskap som krävs för att få fram specialverktyg som ska passa precist till en viss press eller annan verkstadsmaskin.

Sammanfattning av verktyg

Verktygen som tas fram i Sverige idag används inom många olika områden. Vanligast är kanske att man talar om fordonsindustrin där maskinerna kräver en mängd delar och verktyg som en del av produktionsprocessen. Om man tar pressverktyg som ett exempel så kan dessa tas fram för bruk inom produktion av byggvaror, vitvaror, möbler, telekomprodukter och mycket mer. Produktionen av olika typer av automatverktyg är därför mycket omväxlande och det finns företag i Gnosjöregionen som är specialister på ett område, och så finns det företag som erbjuder en bredd och variation som är minst sagt imponerande.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Verktyg | Följdverktyg | Fixturer | Formverktyg | Automatverktyg | Verktygsmakare

Här hittar du fler avdelningar som handlar om Verktyg

 

Visste du att...

Med verktygsmaskiner så kan man utföra allt från borrning, fräsning och skärning till pressning, och detta fullkomligt automatiskt.